Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Isten a szekéren
2011. július 01. péntek, 14:38

Isten a szekéren című programunkra azokat várjuk, akik szeretik az irodalmat, magyar írók műveit. Olyan novellákat választottunk ki, melyeket egy ültő helyünkben el lehet olvasni, s a közös hallgatás, és az együttes megértés és a jó beszélgetés élményével távozhatunk.

Bővebben...
 
Mi is az érzelmi intelligencia?
2011. július 01. péntek, 13:33

Július 21. csütörtök, Meghallgat-lak sátor, 14.00–15.00

Vannak dolgok, amelyeket csak átélve értünk meg. Tapasztalatok, játékok, tesztek az EQ-világából. Tréner: Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató.

 
Kötény vagy kosztüm?
2011. július 01. péntek, 13:29

Július 20. szerda, Étterem emelet, 16.00–17.45

Anyaság, munkavállalás, netán karrierépítés – megférnek ezek egymás mellett? Hogyan lehet jól dönteni? Milyen értékek mentén alakítsák ki életüket a nők, hogy gyermekeik, házastársuk és saját maguk boldogságát is szem előtt tartsák, és ehhez milyen eszközeik vannak?

Bővebben...
 
Isten háta mögött
2011. július 01. péntek, 13:22

Július 21. csütörtök, Étterem emelet, 20.30–22.00

A hétköznapi szóhasználatban a nagyobb városoktól, központoktól távol eső településekre szoktuk mondani, hogy az Isten háta mögött vannak. De vajon tényleg „az Isten háta mögött” vannak ezek a falvak? Miért mondjuk ezt rájuk? Mi nincs ott? Kik vannak ott? Milyen problémákkal küzdenek? Milyen segítséget várnak? És vajon mi a dolga egy ilyen Isten háta mögötti településen a lelkésznek?

Bővebben...
 
EQ – Fejleszthető-e az érzelmi intelligencia?
2011. július 01. péntek, 13:19

Július 21. csütörtök, Étterem emelet, 16.00–17.45
Előadó: Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató

Értelmes, okos felnőttek miért nem képesek saját életüket irányítani? Sokdiplomás ismerőseink kapcsolataikban miért bizonyulnak szinte analfabétának? Hogyan készülhetünk fel a munkanélküliségre, a bizonytalan élethelyzetekre? Döntéseinket mi befolyásolja leginkább? Mit üzennek korunk biológiai, pedagógiai, pszichológiai, agykutatási eredményei?

Bővebben...
 
Áldás, a legősibb szentség
2011. július 01. péntek, 13:11

Július 22. péntek, Café El Mondo, 15.00–16.30
Előadó: Varga Gyöngyi

Áldottnak vagy áldatlannak érzed a körülményeidet, az életedet, a kapcsolataidat? Esetleg tudod a fejeddel, de nem éled meg a szíveddel, hogy áldott vagy? Egyáltalán mit jelent áldottnak lenni?

Bővebben...
 
A Biodiverzitás Fővárosa: Tata
2011. július 01. péntek, 13:07

Július 21. csütörtök, Ökosátor, 14.00–15.30

A Biodiverzitás Fővárosa-projekt célja Európa-szerte javítani a természet és a biológiai sokféleség védelmét a városias (urbanizált) területeken az önkormányzatok bevonásával.

Bővebben...
 
Érintések kertje
2011. július 01. péntek, 11:42
Ez a kert biztosan megérint! Megérint a kert, de hogyan? Most a csík húzza a repülőt, vagy a fagylalt nyal vissza? Kusza világunkban nem is olyan egyszerű felismerni és megélni az érintés csodáját.
Bővebben...
 
Kamerák nélkül
2011. július 01. péntek, 11:13

Július 21. csütörtök, Étterem földszint, 15.00–16.30

Gundel Takács Gábor sokoldalú tévés: sport, kulturális- és közéleti témákban műsorvezetőként, riporterként is otthonosan mozog. Ilyen sokoldalú, vagy egyszerűen „csak” profin oldja meg a rábízott feladatokat?

Bővebben...
 
Mérgező szülők utáni élet
2011. július 01. péntek, 13:32

Július 22. péntek, Meghallgat-lak sátor, 20.30–22.00

Szeretnénk talán mindannyian szabadabb erővel teljesebb életet élni, és közben tisztelni szüleinket is. Viszont át nem dolgozott gyermekkori élményeink, tapasztalataink gátolhatnak bennünket ennek megélésében. Ezzel kapcsolatos beszélgetésre vár mindenkit szeretettel Dányi Zoltán lelkigondozó.

 
Istenkeresés, útkeresés, isteni kegyelem
2011. július 01. péntek, 13:25

Július 20. szerda, „A” épület, Tárgyaló, 16.00–17.45

Drámatréning Darida Zsófia és Tulok Imre vezetésével. Egy mondatban megfogalmazva a téma: Isten és én.

Bővebben...
 
Van kérdésed?
2011. július 01. péntek, 13:20

Helyszín: Gyerekkert
Időpont: július 20. szerda, július 22. péntek az esti áhítat után

Ha megérintett az esti áhítat, akkor az alkalom után lehetőséged van egy kiscsoportos beszélgetés keretében Steinbach József püspök úrral beszélgetni kérdéseidről.

 
E-család család-e?
2011. július 01. péntek, 13:14

Július 21. csütörtök, Étterem emelet, 14.00–15.30

„A gyermekbántalmazás a felnőttek felelőssége, viszont egyetlen gyermek sem felelős azért a rosszért, amit a felnőttől tanult.”

Bővebben...
 
Drámaóra felnőtteknek
2011. július 01. péntek, 13:09

Július 21. csütörtök, „A” épület, Tárgyaló, 16.00–17.45

Egy férfi és egy nő a fürdőszobában. Emlékek, féltékenység, halál.

Bővebben...
 
Nikodémusok órája – Gyülekezetépítés: álom vagy valóság?
2011. július 01. péntek, 13:02

Július 22. péntek, BeFogadó Kávéház, 23.00–24.00

„Komolyan venni Istent és komolyan venni önmagunkat.” Kálvin gondolatának parafrázisaként is értelmezhető ez a mondat, amelyben ott van az elmúlt évek gyülekezeti/túlélési tapasztalata egy szórványközösségben.

Bővebben...
 
Nikodémusok órája – „Amerikából jöttem…”
2011. július 01. péntek, 11:18

Július 20. szerda, Meghallgat-lak sátor, 23.00–24.00

Az amerikai származású Bill Drake osztja meg velünk gondolatait az amerikai fogyasztói szemlélet és a protestáns puritanizmus kapcsolatáról. Avagy: Isten vajon szereti a hamburgert?

 
Személyiség- és párkapcsolati tesztek
2011. július 01. péntek, 11:08

Július 20. szerda, Meghallgat-lak sátor, 16.00–17.45
Előadó: Nyitrai Erika pszichológus

Az érintés fontos szerepet játszik a közeli kapcsolatok kialakításában és fenntartásában. Az érintés a testi, fizikai és pszichológiai intimitást egyaránt elősegíti.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 4 / 10

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow