Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Alfa Szövetség
2011. május 09. hétfő, 16:49

A szövetséget 1996 tavaszán olyan életvédő szemléletű magánszemélyek – közöttük orvosok, védőnők, tanárok, újságírók, papok, pszichológusok – hozták létre, akik hisznek az emberi élet fogantatással induló és biológiai halállal végződő folyamatában.

 

Bővebben...
 
Non Stop Vokál
2011. május 09. hétfő, 16:38

Helyszín: Nagyszínpad
Időpont: július 19. kedd, 21.30

A Non Stop zenekar 2010-ben alakult. A csapattagok már korábban is ismerték egymást, egy kórusban énekeltek, és Solti Ádám ötlete alapján hozták létre ezt a formációt. Ötödik tagként csatlakozott hozzájuk Kassai Zsolt beat box-os fiatalmeber, ami rögtön egyedülállóvá varázsolta a hangzást.

Bővebben...
 
Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO)
2011. május 09. hétfő, 15:47

Helyszín: Nagyszínpad
Időpont: július 20. szerda, 21.00

A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert.

Bővebben...
 
Imaséta
2011. május 06. péntek, 16:58

Az imaséta jellegében a keresztúthoz és a zarándoklathoz áll legközelebb a keresztyén gyakorlatok között. Talán a legegyszerűbb meghatározás az lehetne, hogy az imaséta olyan keresztút, ahol más jellegű stációk is vannak, mint a hagyományos keresztúton, illetve az imaséta olyan apró zarándoklat, amelyet rövid idő alatt végig lehet járni.

Bővebben...
 
Kiscsoportos beszélgetések
2011. május 06. péntek, 16:54

Hámoztál már hagymát? Belül egyre csípősebb, tartalmasabb héjakra lelsz, ahogy kibontod őket egymás után. Az Írás üzenetei is hasonlók ehhez: rég ismert mondatok és sosem hallottak bomlanak ki előttünk, ha mélyre ásunk.

Bővebben...
 
Reggeli áhítatok
2011. május 06. péntek, 16:42

Jó a napot Isten szerető jelenlétében indítani. Erre kínálunk minden nap negyed nyolctól tizenháromféle különböző reggeli áhítatot, hogy úgy lehess közösségben másokkal és az Úrral, ahogyan az Neked a legjobb.
Többek között idén is lesz gondolatébresztő, bizonyságtevő, angol nyelvű és családi áhítat, de újdonságokkal is készülünk, így épülhettek a sport- vagy az egyetemista áhítaton is.

Bővebben...
 
Interjú a Civil Rádióban Prof. Dr. Bagdy Emőkével
2011. május 05. csütörtök, 20:36

a Civil Rádió (FM 98MHz) református műsora (Református 2*30 perc) interjút készített az idei Csillagpont főelőadójával, Prof. Dr. Bagdy Emőkével, a központi témáról, az érintésről. Az interjú két részletben hangzott el a rádióban.

A két műsort le lehet tölteni a műsorunk honlapjáról (http://www.reformatus30perc.hu), az archívumból a 2011-es adások közül.

 
Érintések - a lényedre tapint
2011. április 14. csütörtök, 10:52

Az már többé nem titok, hogy hol lesz a következő Csillagpont, de a témát eddig féltve őriztük a nyilvánosság elől.  Július 19. és 23. között mind a főelőadásokon, mind pedig a kiscsoportos beszélgetéseken az Érintések témakörét járhatjátok majd körül az immár hagyománnyá vált református ifjúsági találkozón.

Bővebben...
 
Prof. Dr. Bagdy Emőke
2011. április 13. szerda, 23:59

Egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Tanszékének vezetője, professzor emerita. Tiszafüreden született, 1941-ben. Munkássága a klinikai és mentálhigiéniai pszichológia területén összpontosul.

Bővebben...
 
4 nap, 20 helyszín, 135 program
2011. május 09. hétfő, 16:11

A Csillagponton 20 helyszínen 135 különböző programmal készülünk, hogy minden érdeklődő megtalálja a kedvére való időtöltést. Lelki programok, koncertek, előadások, kerekasztal beszélgetések, sportolási lehetőség és versenyek, tréningek, táncház, színház, fórum és még sok más…! A részletes  Programterv a linkre kattintva letölthető, jó böngészést kívánunk!

Mivel a szervezés még folyamatban van a programváltozás jogát fenntartjuk!

 
Esti áhítatok
2011. május 06. péntek, 17:03

Steinbach József püspök, szerda, csütörtök, péntek, 19.00

„Végül, testvéreim, örüljetek, állítsátok helyre a jó rendet magatok között, fogadjátok el az intést, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz. Köszöntsétek egymást szent csókkal; köszöntenek titeket a szentek mind. Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” (2Kor 13,11–13)

Bővebben...
 
Meghallgat-lak sátor
2011. május 06. péntek, 16:55

Várunk szeretettel egy vagy több beszélgetésre a tábor idején, ha úgy érzed, jó volna, ha valaki meghallgatna. Hallgatni könnyű, meghallgatni nehéz. Mi egy kapcsolati teret szeretnénk biztosítani Neked, amiben megtapasztalhatod azt, hogy megértenek, elfogadnak, veled vannak, érted vannak, és azt, hogy az elmondottak titkok maradnak.

Bővebben...
 
Délelőtti főelőadás
2011. május 06. péntek, 16:46

Érintések – a lényedre tapint

A délelőtti főelőadásokat Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének egyetemi tanára, nemzetközileg elismert szakember tartja. Az előadások és az azt követő kiscsoport-beszélgetések során azt szeretnénk megvizsgálni, hogy hogyan élhetünk jól és bölcsen az érintés ajándékával. A téma és az előadások alapja az isteni érintés, ami gyógyít, amiből erőt kaphatunk és amiről a 139. zsoltár így ír:

„Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni."

 
Nyitóáhítat
2011. május 06. péntek, 16:36

Soós Szilárd, július 19. kedd, 19.00

„Odament hozzá egy leprás, aki könyörögve és térdre borulva így szólt hozzá: »Ha akarod, meg tudsz tisztítani.« Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: »Akarom, tisztulj meg!” És azonnal eltávozott róla a lepra, és megtisztult.«  (Mk 1, 40–42)


Az ajándék

A nagy német költő, Rainer Maria Rilke, hosszabb időn át Párizsban élt.

Bővebben...
 
Bolyki Brothers
2011. április 15. péntek, 12:31

Helyszín: Nagyszínpad
Időpont: július 21. csütörtök, 21.00

A Bolyki Brothers négy testvér (András, György, László és Balázs) acapella produkciója. Több mint húsz éve dolgoznak együtt, és mára a komolyzene, a pop, valamint a jazzvilág is számon tartja, és értékeli munkájukat. Az együttes tagjai képzett zenészek. Brácsa, cselló és klarinét szakon végeztek, és aktív résztvevői a nemzetközi komolyzenei életnek is.

Bővebben...
 
Csík Zenekar
2011. április 14. csütörtök, 00:01

Helyszín: Nagyszínpad
Időpont: július 22. péntek, 21.00

Mai világunk zenei élete rendkívül sokszínű, nemcsak a műfajok, stílusok, hanem az előadók sokaságát tekintve is. Ennek a színkavalkádnak egyik izgalmas színfoltja a Magyarországon immár 23 éve működő Csík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója.

Bővebben...
 
Fontos tudnivalók
2011. április 13. szerda, 23:58

Mi az, hogy Csillagpont?

Kétévente mintegy háromezer fiatalt vonz egy különleges ifjúsági találkozó, a Csillagpont. Különleges, mert fiatalok szervezik fiataloknak: a mostani, ötödik találkozó is közel ötszáz önkéntes munkájából áll össze. A minőségi kulturális és szórakozási lehetőségek mellett találkozási pontot is kínálunk, lehetőséget az ideérkező, főleg református fiataloknak, hogy együtt gondolkodhassanak a világról, közös értékeinkről, Istenről.

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 9 / 10

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow