Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
A másikra találni
2011. július 22. péntek, 09:35

Talpra állít, átjár és elindít, mint egy áramütés – ezt mondta Steinbach József arról, amikor Jézus Krisztus megérinti az embert. A csütörtök esti áhítat a megérintett emberről szólt a második korinthusi levél zárlata alapján.

Bővebben...
 
Istennek adni és nem tőle visszavárni az krisztusi tett
2011. július 22. péntek, 01:30

„Ha a házasság érzelmeken alapszik, akár három ember is házasodhatna, sőt, a kutyánkat is feleségül vehetnénk” – véli az amerikai Bill Drake, aki nemcsak zenekarával lépett fel a Csillagponton lépett fel, hanem a Meghallgat-lak sátorban is megosztotta gondolatait. Együttese, a Bill Drake Band az OM nemzetközi missziós szervezethez kötődő keresztyén zenekar. Ezután interjút is adott nekünk. 

Bővebben...
 
A pörgő tábori élet csendes szigete
2011. július 21. csütörtök, 21:16

Van egy hely itt, a Csillagponton a pörgő, kavargó, lendületes programok között, ahol megállhatsz. Ahol csendet és békességet találsz. Ahol kicsit Istenre és a Vele való kapcsolatodra figyelhetsz. Kíváncsi vagy, hol van ez a hely? Olvass tovább!

Bővebben...
 
A biológiai sokszínűség magyar fővárosa
2011. július 21. csütörtök, 20:32

„Mindenki idejutott valahogyan Tatára, de tudjuk-e pontosan, milyen ez a város?” – kezdte Mürkl Levente előadását. Számokban: Tatán 24000 fő lakik. A legnagyobb erdőgazdálkodással rendelkezik, a helyi jelentőségű természetvédelmi területek mérete 180 hektár. A vízfelület 300 hektár, és az elmúlt négy évben 12000 fát ültettek, ebből 2000 Tatán belül.

Bővebben...
 
„Annyira hiányzik az ölelés, hogy egymásnak ütközünk”
2011. július 21. csütörtök, 19:03

A BeFogadó Kávéház terasza adott helyett ma Viczián Zsófia előadásának. „Alapvetően a Sylvester János Protestáns Gimnázium tanára vagyok, azonban cikkeket is szoktam közölni az Origo véleményoldalán, a komment.hu-n.” – mutatkozott be. Kiderült, hogy egy ide írt cikknek köszöntheti, hogy a Csillagpont szervezői felkérték arra, hogy a közelség-távolság szabályainak témájában tartson egy előadást.

Bővebben...
 
Süssünk, süssünk valamit
2011. július 21. csütörtök, 15:59

A Csillagpont szervező stábja több mint harminc kilogramm süteményt kapott a Tatai Nőszövetségtől. Az ajándékozás részleteiről dr. Márkus Mihálynét – a Tatai Nőszövetség elnökét – kérdeztük.

Bővebben...
 
Magyarország SKA-nagykövetei a Csillagponton
2011. július 21. csütörtök, 14:16

Fergeteges koncerttel örvendeztette meg a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó résztvevőit a Pannonia Allstar SKA Orchestra szerda este az Étkezőcsarnokban. A buli után KRSA-t (Tóth Kristóf, ének/ütőhangszerek) kaptuk mikrofonvégre.

Bővebben...
 
Csillagpont konspiráció
2011. július 21. csütörtök, 12:59

Tornyot akarsz építeni? Nem egyszerű, ha nem beszéled a másik nyelvét. A bábeliek jól ismerik ezt a zűrzavart, ami azóta is kíséri az emberek együttműködését. Noha sokszor teljesen értjük a szavakat, mégis elbeszélünk egymás mellett. Egymás megértéséhez sokszor nem elegek a szavak – ahhoz együtt kell tudni lélegezni. Bagdy Emőke második előadásában a társas kapcsolatokról és a kommunikáció szerepéről beszélt.

Bővebben...
 
Az ember szüli a vészt, a bajt, nem a földből sarjad ki
2011. július 21. csütörtök, 11:12

A Kárpát-medencei testvérifi-találkozó családias létszámú résztvevői a címben található súlyos, de helyénvaló bírálatot hallhatták Zán Fábián Sándortól, a Kárpátaljai Református Egyház püspökétől. A püspök úr feladatának tekinti a kárpátaljai magyar reformátusság, szilárd, bibliai alapokon való megtartását, és a gyülekezetek szórványosodásának megállítását.

Bővebben...
 
Élmény vagy unalom?!
2011. július 21. csütörtök, 22:07

„Az általános tapasztalat az, hogy ott, ahol a lelkész igazán odateszi magát, és szívvel-lélekkel csinálja a munkáját, a diákok szívesen járnak az alkalmakra.” Többek közt erről is beszélt Szászi Andrea református lelkész, a Református Pedagógiai Intézet munkatársa. Az egyik fő téma az „Ifi, hittanóra, konfirmáció: élmény vagy unalom?!” volt, melyről bárkivel szívesen beszélgetett az RPI sátornál.

Bővebben...
 
EQ
2011. július 21. csütörtök, 21:06

A különböző élethelyzetekre való jó reagálásra nincsenek receptek, de akik a Csillagponton jobban megismerték mit jelent az érzelmi intelligencia, biztosan közelebb kerültek a mindennapokban is a működőképes megoldáshoz.

Bővebben...
 
Épüljetek fel lelki házzá!
2011. július 21. csütörtök, 20:02

A fesztivál első napján Dányi Zoltán lelkigondozó előadásán a hallgatóság ahhoz kapott "maltert", hogy párkapcsolatuk építőköveiből katedrálist tudjanak emelni. A harminckilenc éves, kétgyermekes apuka, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Családsegítő Központjánál végez egyéni és párterápiát, házasság- és családgondozást. Kedd este lehetőséget kaptak a résztvevők, hogy mélyre evezzenek lelkük tengerén és végig tekintsenek társas életutuk panorámáján.

Bővebben...
 
Aprótalpon a Csillagponton!
2011. július 21. csütörtök, 17:09

A Csillagpont szervezői a kisgyerekes fiatalokra is gondoltak. Sok szeretettel várja az aprótalpúakat a Csillagocska Gyerekkert.

Bővebben...
 
Minket a hit ereje hozott össze
2011. július 21. csütörtök, 14:48

"A névválasztás nem takar különösebb provokációt. Azért egy kis felpiszkálás valóban célunk volt" - mondta Földi Veronika, a Boyzless Voice egyik tagja. A csupa nőből álló kamarakórus nagy sikerű koncertet adott. 

Bővebben...
 
Csillagpont után Csillagpöttyök?
2011. július 21. csütörtök, 13:27

Rácz Józsefet, a két évvel ezelőtti Csillagpontnak helyet adó egyházmegye esperesét a fadd-dombori találkozó hatásairól kérdeztük.

Bővebben...
 
Felébresztett ősi magyar virtus
2011. július 21. csütörtök, 12:51
Szerda este Jakab András és társa, Rózsa Éva várta a táncos labúakat. A Rába-közi vidék muzsikáit a Tündök zenekar szolgáltatta. Kezdésként Jakab András egyedül, majd társával mutatta be a táncokat, utána átvette a résztvevőkkel is a lépéseket.
Bővebben...
 
Foci, bankkártya, önkéntesség
2011. július 21. csütörtök, 10:39

Olyan, mint a bankkártya – bizonyos országokban nem lehet bevezetni, mert az emberek nem hiszik el, hogy a műanyag kártya pénzt ad. Hazánkban az emberek bíznak a bankkártyában, de nincsenek így az önkéntességgel, amely pedig a társadalmi tőke fontos része. Erről a tőkéről beszélgetett Hámori Ádám szociológus Latorczai Csaba helyettes államtitkárral, F. Tóth Andrással, az Önkéntes Központ Alapítvány vezetőjével és Vad Lillával, a Szeretethíd koordinátorával 2011, az önkéntesség európai éve kapcsán.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 2 / 10

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow