Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Református poénok
2011. július 20. szerda, 23:00

Ültek ablakban, szekrényen, ládán, székben, gyékényen, padon, földön, asztalon – ültek mindenütt. Olyan zsúfolt volt a terem, mint amikor Jézus tanította a galileaiakat.  Kedd este a Cafe El Mondo rögtönzött színpadán három lelkész mutatkozott be a stand up műfajában. 

Bővebben...
 
A Krisztus által megérintett ember önmagára talál
2011. július 20. szerda, 22:31

A Csillagpont mindhárom esti áhítatán Steinbach Józsefnek, a Dunántúli Egyházkerület püspökének igehirdetését hallgathatják meg a táborozók. A szerdai prédikáció az esős időre való tekintettel nem a nagyszínpadon, hanem az Étkezőcsarnokban hangzott el. Akik esetleg kiszorultak onnan, a Kisszínpad kivetítőjén kísérhették figyelemmel az áhítatot.

Bővebben...
 
Zöld csillag
2011. július 20. szerda, 21:21

Környezetvédelemről, teremtésvédelemről, öko-gyülekezetekről, feladatokról és jövőbeli tervekről is szó esett az Öko sátorban lezajló „Zöld fű, zöld egyház” című beszélgetésen a Csillagpont második napján. Az eszmecserét Kodácsy Tamás, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi lelkésze és Gyimóthy Géza környezetmérnök vezette, de a lelkes érdeklődök is kérdezhettek, illetve véleményt formálhattak.

Bővebben...
 
Isten így edz bennünket
2011. július 20. szerda, 17:13

Bár igyekeztek mindenre felkészülni, ez az időjárás még a szervezőket is meglepte – derült ki Siba Balázs, a Csillagpont lebonyolításáért felelős zsinati ifjúsági iroda vezetőjétől.

Bővebben...
 
Az írás ajándék
2011. július 20. szerda, 14:39

A Csillagpont résztvevői beszélgető- és felolvasó esten ismerkedhettek meg Kiss Judit Ágnessel, aki költő, író, magyartanár, drámapedagógus, színész, táncos, műfordító, zenész. Ez mind ő.

Bővebben...
 
Az első érintések
2011. július 20. szerda, 14:05

Érintések – a lényedre tapint. Ez a Csillagpont jelmondata és ehhez a témához kapcsolódóan Bagdy Emőke, pszichológus tartja a főelőadásokat.  Az elsőre, szerda reggel, igen érdekes körülmények között került sor.

Bővebben...
 
A legszemélyesebb közügy
2011. július 20. szerda, 00:24

„Érezzük a másik embert, akkor nem hiába jöttünk” – kívánta Márkus Mihály nyugalmazott püspök a Csillagpont résztvevőinek. A kedd esti megnyitón felolvasták Schmitt Pál köztársasági elnök üzenetét, majd a nyitó istentisztelet közepén eleredő eső a szabadtéri Nagyszínpad elől tető alá kényszerítette a résztvevőket.

Bővebben...
 
Elkezdődött a Csillagpont
2011. július 19. kedd, 13:26

Kedd délután egykor kinyíltak a kapuk és szombat délutánig közel háromezer református fiatal lesz együtt Tatán. Az olimpiai edzőtábor területén húsz helyszínen, 135 program várja majd a résztvevőket. Az eseményeket szövegben, képben és filmeken is figyelemmel követhetitek majd a Csillagpont hivatalos honlapján.

Bővebben...
 
A Koinonia kiadó új könyve - John Eldredge: Eposz
2011. július 05. kedd, 16:30

„Mi van akkor, ha minden nagyszerű történet, amely valaha meghatott bennünket, könnyeket csalt a szemünkbe, örömet szerzett – az igazi Történetről mesél valamit, arról, amibe beleszülettünk, az Eposzról, amiben nekünk is van szerepünk?”

Bővebben...
 
Kötény vagy kosztüm?
2011. július 20. szerda, 22:13

Az örökzöld, de nem csak nőket érintő téma az anyaság vagy karrier dilemmája ma is kimeríthetetlennek bizonyult a Csillagponton. A kérdéskört boncolgató kerekasztal-beszélgetésen Kopp Mária orvos-pszichológus, Major Lívia a Jól-Lét Alapítvány munkatársa és Göndör Éva munkajogász vettek részt.

Bővebben...
 
Fél lábbal a világ tetején
2011. július 20. szerda, 21:18

"El kellett persze fogadnom a tényt, hogy innentől kezdve egy végtaggal kevesebb lesz, mégis a későbbi eredményeim bizonyították, hogy semmivel sem lettem kisebb” - vallott súlyos, életét megváltoztató balesetéről csillagpontos előadásában Erőss Zsolt, a Mount Everest első magyar meghódítója.  

Bővebben...
 
Non stop lelkesedés
2011. július 20. szerda, 16:45

Beindította a közönséget a Non Stop együttes kedd esti koncertje. A fellépés végére többen táncra is perdültek a jól ismert dalok átdolgozásait hallva. Az X-faktorból ismert válogatások mellett újabb repertoárral is kedveskedtek a Csillagpont érdeklődőinek. Bár Holló Balázs bukaresti elfoglaltsága miatt nem maradhatott végig, a többiek szívesen válaszoltak néhány kérdésünkre.

Bővebben...
 
Rémálom a sátrak közt
2011. július 20. szerda, 14:35
A nem ígért hatalmas esőzések sok problémát okoztak szerdára virradóra a sátraknál, és így lakóiknak is. Legtöbbjüknek beázott a sátruk, voltak, akiknek még a csomagjai is eláztak. Több lehetőségük volt a bajok átvészelésére: az étkezőcsarnokban, a kisszínpadon vagy a folyosókon telepedhettek le. Filep Gábor nyilatkozott az elszállásolásáról.
Bővebben...
 
Első sorban
2011. július 20. szerda, 12:15

A Nikodémusok órája előadássorozat első alkalmán Ódor Bálint európai ügyekért felelős államtitkár-helyettes és Hámori Ádám, a Magyarországi Református Egyház európai uniós referense osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel. A rossz idő és a késői időpont ellenére szép számmal gyűltek össze olyanok, akiket érdekelt, milyen eredményeket hozott a magyar EU-elnökség, illetve mennyit profitált ebből református egyházunk.

Bővebben...
 
Előtérben a háttér
2011. július 19. kedd, 16:31
„Abszolút szórakoztatónak tartom” - mondja Hámori Ádám, a regisztráció irányítója munkájáról, pedig akkora nyomás uralkodik körülette, mint egy gázpalackban. Bármi gond, baj, probléma akad, mindent neki kell megoldani. Munkájáról kérdeztük.
Bővebben...
 
Csak okosan! - már letölthető a CsP programfüzet okostelefonos alkalmazása
2011. július 07. csütörtök, 09:03

Szeretnéd mindig magadnál tudni a CsP programfüzetét, éppúgy mint a mobilodat? Ezt most megteheted, ha letöltöd a programfüzet okostelefonos alkalmazását. 

Bővebben...
 
A genetika és az informatika szerelmi házassága
2011. július 05. kedd, 12:52

Július 22. péntek, Étterem emelet, 15.30–17.00

Falus András előadása a modern genetika, genomika perspektíváit, valós reményeit és reális veszélyeit foglalja össze, kitérve a jog, az etika és a világnézet megkerülhetetlen kérdéseire.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 3 / 10

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow