Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Csillagpont percről percre - péntek PDF Nyomtatás E-mail


01:11 Pingpongversennyel zárultak a pénteki programok. Az utolsó este folyamán egy újabb felejthetetlen sportesemény vette kezdetét. 13 páros és 20 egyéni versenyző jelentkezett az éjszakai pingpongversenyre. Először a párosok sorsolása és játszmájuk rajtolt, majd az egyéni nevezők kezdhették meg versenyüket. A bajnokság remek hangulatban zajlott, a közönség tágra nyílt szemekkel nézte az „erőpróbát”. A sebes tempónak köszönhetően hamar sor kerülhetett a győztesek kihirdetésére, eztán mindenki elindult aludni. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen készült galériánkat.


01:04 Rabok legyünk vagy szabadok? Húsz évvel ezelőtt alakult meg a Váci Fegyház és Börtön kórusa Csuka Tamásné Margit börtönmissziós kezdeményezése során, aki ma már az intézmény börtönlelkésze. A Csillagpont visszatérő előadói, és az ideiglenes Nagyszínpad vendégei ma délután beszámoltak megtérésükről, az Istennel való kapcsolatukról, énekeltek nekünk hitben, szeretettel. >> Bővebben

01:01 Dúdolj verseket! A Balassi és Csokonai korából fennmaradt gazdag dallam- és szövegvilágot dolgozza fel Kobzos Kiss Tamás és Csörsz Rumen István, amit teljesen korhűen adnak vissza különleges hangszereik segítségével. A koncertet akár egy borospincében is el lehetett volna képzelni.

00:36 Dicsőítés az ajtófélfánál. Sok mindenre emlékeztet részleteiben a Kilincs zenekar, de összességében teljesen egyedi. Magyarországon egyelőre egyedülálló a dinamikus fiú csapat, akik ötletes, egyben keresztény szellemiségű szövegeket írnak, de mégis közben egészen könnyűzeneiek maradnak. A nevükről egyszerre asszociálhatunk arra, amikor Krisztus a lelkünk ajtaján kopogtat és a nyitottságra is. A koncerten fantasztikus hangulatot teremtettek és a korábbi nedves viszontagságok ellenére, éjjel fél egykor, a fesztivál utolsó napján meg tudták mozgatni a fáradt közönséget. Méltó búcsú ez a Csillagponttól.

23:47 Véget ért a Csík zenekar koncertje. "Lehet, hogy dolgom van még ezen a világon, lehet, hogy az Úr Istennek még van valami feladata velem" - mondta Csík János, a zenekar vezetője június elején a Reformátusok Lapjának adott interjúban. Egy súlyos balesetből történt felépülése kapcsán tett akkori nyilatkozatát a mai koncert sikere is visszaigazolta. Ígéretének megfelelően a Csillagponton is játszották azokat a slágereket, amelyeket mindenhol szeretettel fogadnak, az autentikus népzene mellett a kortárs alternatív rockzene népi hangszerekre átírt számait. Köztük címére és a refrénjére tekintettel A Csillag vagy fecskét, ráadásként pedig a YouTube videó megosztó oldalon közel hét milliószor megtekintett Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozást.

23:46 Perdülj, fordulj! Késő este a Kenderke táncházában tetőfokára hágott a hangulat. A táncház résztvevői a moldvai néptánc jellegzetességeit leshetik el. S mi jellemzi ezt a táncházat? Önfeledt jókedv, miközben több száz ember ropja kézen fogva a Kisszínpadon.

23:13 Lehetőségek tárháza a paraván mögül. A Lehetőségek Piacán különböző keresztyén szervezetek mutatkozhatnak be, szóróanyagokat és egyéni programokat hozva magukkal, így színesítve a Csillagpontot. A helyszínért felelős szervezővel beszélgettünk, aki betekintést engedett a kulisszák mögé, hogy mi is láthassuk, hogyan áll össze egy ekkora fesztiválnak egyetlen, de fontos szelete. >> Bővebben

23:11 Imáért biciklit. A Csillagponton először rendezték meg a Tiszántúli Református Egyházközség nyereménysorsolását. Az imákért kapható sorsjegyek közül ezeknek a számoknak a tulajdonosai kaptak értékes ajándékokat: 1931, 1877, 1837, 1830. A fődíjat, a biciklit az 1817-es szám tulajdonosa nyerte meg.

22:26 Még zajlik az idei Csillagpont utolsó koncertje, a Csík zenekar fellépése. Sajnos úgy alakult, hogy ez lett az egyetlen nagyszínpados esti koncert itt Tatán.

21:49 A menny előíze. Bár az áhítat előtt pár perccel még szemerkélt az eső, több ezer ember mégis egy szívvel figyelt Steinbach József dunántúli püspök igehirdetésére a találkozó utolsó esti áhítatán. A nyitó istentisztelet óta nem sikerült áhítatot tartani a Nagyszínpadon, ezért csak most kerülhetett sor arra, hogy megnézzék, a 3300 résztvevő közül ki honnan érkezett a találkozóra. >> Az utolsó esti áhítatról készült összefoglalónk.

21:00 Toucher! Már csak párbajtőrözésre lehet használni az esernyőket, Istennek hála, ugyanis kitisztult az ég – az újfajta sportot fiatal fiúk egy csoportja űzte az étterem mellett az esti áhítat után.

19:35 TOP 5 - közvélemény-kutatás a programokról. A nap folyamán 100 embert kérdeztünk meg: Melyik program nyerte el eddig legjobban a tetszésed? >> Bővebben

19:34 Szenvedsz a párkapcsolatodban? Mennél, de nem mersz? Túl ismerős, túl egyszerű, mégis halálosan idegesítő? Komlósi Piroska család- és párterapeuta szerint társat mindenki az alapján választ, amit a szüleivel való kapcsolatából magával hozott. Azt kell először felismernünk, hogy mit is cipelünk magunkkal. Ha ez megvan, akkor már csak kedvesség, elfogadás és szeretet kell, és párkapcsolatunk kivirágzik.

19:10 Férfi maszkok. Életünk során számtalan maszkot viselünk, melyeket időnként le kell dobnunk magunkról. Ebből az alapfeltevésből indult ki Mike Tamás előadása, melyet a Bethánia sátor fiú részlegében tartott, mondanivalója azonban korántsem csak férfiaknak szólt. A való életből kiragadott történetekkel illusztrált beszélgetés bibliai elemeket is tartalmazott, ám mégis egyszerűen fogalmazta meg, miként alakulhat ki férfi és nő között harmonikus kapcsolat. Az előadó szerint ehhez mindössze annyi kell, hogy elhagyjuk a saját magunka erőltetett szerepeket, maszkokat, és megpróbáljuk igazából megérteni a másikat. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, azonban – ahogy Mike Tamás megfogalmazta – „ha felérünk a hegy csúcsára, boldogan nézünk vissza az addig megtett útra.”

19:08 Esernyő nélkül, szabadon. Gyűlnek az emberek a nagyszínpad előtti réten, hogy lehetőleg felhőtlenül figyelhessenek Isten szavára a találkozó utolsó esti áhítatán. A legtöbben még esernyőt sem hoztak magukkal, pedig egy-két kósza csepp esik folyamatosan. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen galériánkat.


19:09 Hunicum. Ma délután a Cafe El Mondóban tartották meg a külföldieknek Magyarországról szóló vetélkedőt. A vetélkedő 4 versenyszámból állt. Először a versenyzők kitöltöttek egy kérdéssort, majd az ott olvasott tükörfordításban lévő szólásmondásokat emlékezetből kellet leírniuk egy lapra. Következő versenyszámban olyan számokkal kapcsolatos kérdéseket tettek fel, melyekre magyarul kellet válaszolni. Végül Magyarországról és a Csillagpontról egy verset írattak velük, melyeket fel is olvastak. Az első három helyezett nyereménye CSP bolt termékeiből állt össze. A verseny vége után a külföldiek elköszöntek és elmondták, hogy nagyon jól érezték magukat a Csillagponton. A szervezők egy kis ajándékkal lepték meg őket. Egy levelet kellet írniuk saját maguknak, melyet a Csillagpont el fog küldeni nekik Karácsonyra. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen készült galériánkat.


19:06 Lelkészgyerek vagy? A Csillagponton szinte bárkit megkérdeznénk, biztosan tudna legalább egy olyan ismerőst említeni, akinek a szülei valamelyike vagy mindketten lelkészek, és így Berke Márta szavaival élve „lelkész pulya”. Kettőkor a Bethánia sátorban filmnézéssel egybekötött beszélgetés volt a „3 nővér” című filmről. A film azt mutatja be egy órában, hogy milyen az élete, gondolatvilága egy református lelkész családjának. Berke Márta Erdélyből, Tenkéről jött el, hogy elbeszélgethessenek az érdeklődőkkel a filmről, ami idén januárban szerepelt a Filmszemlén is. A műfajában – mint a református család életét taglaló film – talán egyedülálló alkotást oldott hangulatú beszélgetés követte.

18:38 „Mi van a smink mögött?” „A smink az arc szépítésére használt szerek összessége” – kezdte Csomós-Kovács Ágnes. A „Mi van a smink mögött?” című előadáson mindenki papírt és színes ceruzát kapott, és le kellett rajzolni egy arcot. Az előadó a főbb tudnivalókat mondta el, amelyekből következtetni lehet a jövőre, múltra, érdeklődési körre, embertípusra több instrukció segítségével. Arctérképet is készítettek a jelenlévők, amire a használt színekhez asszociált szavakat írták be az arcba.

18:32 Az utolsó vacsora. Elérkezett a tábor utolsó estéje. Az utolsó vacsorán a kenyér megvolt, és bár a bor hiányzott, mégis érezhető volt Jézus jelenléte. A napos időt kihasználva lézengenek az emberek a szabadban, és élvezik, hogy a sátor víztelenítése helyett inkább magukba szívhatnak egy kis D-vitamint. Remélhetőleg még nem unod a banánt…

18:28 Áldás, Békesség! Varga Gyöngyi evangélikus lelkész Áldás?! című előadásához méltóan, így köszöntötte a testvér felekezet ifjúságát. Kicsit a kívülálló szemével beszélt a református üdvözlés szépségéről, de annál nagyobb lelkesedéssel. Nem különben az áldás zsidó vallásban betöltött lényeges szerepéről. Az áldásosztás testi vonatkozásairól és az átok erejéről is szó esett, így a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség kávézójában, a Cafe El Mondoban verbális síkon is megvalósult a felekezetköziség. Végezetül mindenki áldottan térhetett vissza sátrához. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen készült galériánkat.


18:15 Ennyi! Bár egészen az utolsó pillanatig lógott az eső lába, végül mégis kellemes napsütésben mutatták be a Közös(s)Ég Magazin Ennyi! című válogatáskötetét a Parókia Kultúrparton 16 órakor. Pete Violetta főszerkesztővel és két szerzővel, Bella Péterrel és Bagdán Zsuzsannával Fekete Zsuzsa beszélgetett. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen készült galériánkat.


18:11 Novellaszekér. Képzelj el egy hajókormányból készült számkereket, ami egytől százig van számozva. Darts nyíllal találj el egy számot, és a kerék alatti polcos szekrényről válaszd ki az eltalált számnak megfelelő olvasmányt. Főként novellákkal találkozhatsz itt, a huszadik századból, sorsokról, utazásokról, szerelemről. Helyezkedj el az odaállított lovaskocsi egyik kényelmes ülésén, és fogj bele az olvasásba. Vagy tudod mit? Ne csak képzeld el, hanem keresd is fel a Novellaszekeret a Meghallgat-lak sátor szomszédságában.

18:08 Ének az esőben. Az öt nap során végigkövettük a fesztivál egy apró sejtjének, a Sófárhangoló Közhasznú Egyesületnek a ténykedését. A Sófár a Református Egyház dicsőítő zenekarainak ernyőszervezete, amely konferenciákat, táborokat, dicsőítő és imanapokat szervez. >> Bővebben

18:00 Megvan a szándék arra, hogy legyen Kárpát-medencei Csillagpont. Ebben is egyetértettek a Krisztus a jövő, együtt követjük őt? című kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Huszár Pál, dunántúli főgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, Csűry István királyhágómelléki püspök és Fazekas László felvidéki püspök. A hogyant és a mikort még nem tudják, de bíznak benne, hogy hamarosan létrejön a közös Kárpát-medencei református ifjúsági tábor. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen készült galériánkat.


17:49 Megszületett a Csillagpont dal. A két évvel ezelőtti nagy sikerre való tekintettel idén is fellépett a Bolyki Brothers a Csillagponton. A vidám, igazi showműsor után az együttes egyik tagját, Bolyki Andrást kérdeztük. >> Bővebben

17:34 Kaptunk egy verset. Az egyik rendezőnk, a Pécsről érkezett Jorcsák Vivien Réka, aki a Médiasziget bejáratánál is szokott őrködni és rendszeresen ír verseket, meglepett minket néhány sorral:

Csillagpont

Csillag lehullott egy pontba,
e helyen összegyűlnek sorba.
Ők tudják, mit jelent,
mert utuk oda vezetett.
Nem számít, honnan jössz,
csak légy ott,
hogy feltöltődj lélekben,
s a hit ott legyen a szívedben,
dobbanjon egy szóra, mit áldasz.
Tudd, Isten veled van,
a minden napjában.

17:00 A B épület előtti téren, a Globusnál kerekesszékbe ülhetünk és kipróbálhatjuk, milyen is az, ha az ember bele kényszerül. Akadálypályákon kell keresztül menni – segítség nélkül, önerőből. Így talán figyelmesebbek leszünk tolószékes társainkkal.

16:59 Motor, szerelem, száguldás! A száguldás kedvelői, vagy azok akik még nem próbálták, de szeretnék, most örülhetnek! A Piknik tér közelében rengeteg motor várja sofőrrel, hogy elvigye a vállalkozó kedvű embert egy körre. >>A képre kattintva is elérhetitek az eseményen készült galériánkat.


16:46 Valahogyan mindenkit megérint az Ige. A Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban azoknak is van lehetőségük segíteni a drogfüggő fiatalokat, akik korábban sikeresen gyógyultak meg szenvedélybetegségükből. Ők lehetnek azok, akik példaként állnak a terápián résztvevők előtt. Az otthon egyik munkatársával beszélgettünk az intézményről. >> Bővebben

16:46 Ciki Istenben hinni? Ismered önmagad? Milyen feladatai vannak az iskolapszichológusnak? Ezeket a témákat fejtegette nekünk Botos Imola, iskolapszichológus, pedagógiai szakértő, a Református Pedagógiai Intézet (RPI) munkatársa. >> Bővebben

16:44 Megközelíthetőek-e tanítványaink? címmel kezdődött beszélgetés Achs Károly drámapedagógussal a B épület tárgyalótermében. Először érettségis aranyköpéseket hallgathattunk, ezzel is példázva azt, hogy milyen bajok vannak az iskolákban. Majd érintéses játékokkal hangolódtak egymásra a résztvevők. Aztán egy jó és egy rossz iskolai élményről kellett beszélni egy véletlenszerűen talált párnak. Mi a mai iskola legnagyobb betegsége? Milyen reménységei vannak az iskolarendszerünknek? Be szabad-e csapni a gyerekeket/tanítványainkat? Mi a szülői értekezlet célja? Információközlés vagy egy jó szülői közösség kiépítése? Mindenről szó van, ami a ma pedagógusát érinti.

16:42 Kicsik és nagyok egyaránt munkálkodhatnak a kézműves foglalkozásokon. A Gyermekkert munkatársai elsősorban az ovis és az alsós korosztályra készültek 3-4 lehetőséggel, de a középiskolás korosztály is szép számmal képviselteti magát. A lakkékszer-készítés mellett az origaminak is sok érdeklődője van.

16:25 Gyönyörködjünk együtt az Úrban! Az M-Maus már a fellépésre meglepetéssel készült. CD-ket osztogatnak, sokak nagy örömére. „Ne nekem, hanem az Úrnak mutassátok meg, hogy mennyire tudtok pörögni!” – kezdte az előadását M-Maus. A számok előtti „igehirdetés” közvetlenebbé teszi az egész fellépést. Ha egy pörgős, nagyon jó hangulatú zenére vágysz, nézz be a Dicsőítő sátorba!


16:23 Aki azt hiszi, elkésett a Túlpart Együttes négy órai kezdettel tartott koncertjéről, azzal örömmel közöljük NEM! Ugyanis a banda 20 perces késéssel kezdi a zenélést. Egyre többen gyűlnek a 20. századi versek népzenei feldolgozású koncert meghallgatására.

16:19 A Krisztus a jövő! Együtt követjük őt? Az egységes Magyar Református Egyházról szóló kerekasztal-beszélgetés lassan egy órája tart. A nézők csendesen, figyelmesen hallgatják az előadást, ami érdekes, hisz sok helyen látni gondolatokba merült arcokat.
 
16:17 Kedvderítő nyílt próba. A KIE kávéház előtt négy fiatal, a Ten Sing tagjai nyílt próbát tartanak. A békéscsabai csapat gitárjátékkal és énekhanggal szórakoztatja az arra járókat. Nincs is jobb, mint élő zene mellett egy kávéval lazítani!
 
15:50 Nem értettem, miért ölelnek meg. A Magyar Református Egyház és a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió támogatásával jött létre a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon, ahol szenvedélybeteg fiataloknak nyújtanak csoportos terápiákkal gyógyulási lehetőségeket. Az otthon egyik lakójával beszélgettünk, aki őszintén mesélt életéről. >> Bővebben
 
15:31 Jó idő – jó zene. Végre a Nagyszínpad előtt is tombolhat a nép. A Joy Gospel Music tagjai fehér ruháikkal és fülbemászó zenéjükkel már a hangoláskor is idecsalták a táborozókat.
 

 
15:16 A kockacukor el van vetve. A Csillagpont egyik legkedveltebb helye a Cafe ElMondo, a MEKDSZ kávézója. A kávéháznak eddig nem volt állandó helye, az ötlet most merült fel. A kávézó vezetőjével, Csákai Istvánnal beszélgettünk. >> Bővebben
 
15:06 Vége a Diákolimpiának. A körülbelül félórás esemény megmozgatta az öt résztvevő csapatot. Négy állomáson kellett teljesíteniük különböző feladatokat, mint például: kosárlabda, röplabda. Kreatív feladatként a gondolkodásukat is tesztelték az úgynevezett szőnyegpróbával. A legizgalmasabb feladat ahol az ellenfelek egymást túlkiabálva biztatták egymást a 400 méteres váltófutás volt. Az eredményhirdetés este az áhítaton lesz. Alig várjuk!
 
14:41 Láthatatlan Színház A hős útja. Aki betért ma a Láthatatlan Színház ajtaján annak egy teljesen új élményben lehetett része. Itt igaz a mondás: bízva vakon lehunyt szemmel. Enélkül nem lehet átérezni a darab mondanivalóját. A mű során a betérő megismerhette a mai férfit és az ősi kősziklát. Az előadás alatt olyan dolgok is életre kelhettek, kézzel foghatóvá válhattak, mint a férfiember sorsának fonala.
 
14:28 Elkezdődött a Deésis együttes koncertje a Dicsőítő sátorban. Az előadók mindenkit buzdítanak az éneklésre, az Úr dicsőítésére, hogy így tapasztalhassa meg mindenki, milyen az, amikor Isten megérint. A saját szerzemények mellett népszerű dalok feldolgozásaival is készültek a Csillagpontra.
 
14:24 Rabság és szabadság egy színpadon. Délután kettőkor kezdődött a Váci börtönkórus koncertje az étkezőcsarnokban. A kórus tagjai közül már csak hárman vannak börtönben, a többiek szabadok, ők már meghozták a jó döntést: Krisztus útját követik. A kórus nem tudott teljes létszámával itt lenni, mert sokaknak munkájuk van és nem engedte el őket a főnökük. Énekeltek a börtön bezártságáról, Isten megváltó kegyelméről. Repertoárjukban megtalálhatóak saját szerzemények, valamint átiratok is. Énekeik között bizonyságot is tettek hitükről, életükről, megtérésükről. >>Nézzétek meg képeinket, amelyek a kórus próbáján készültek - egy kocsibeálló alatt!
 

 
14:22 A Médiasziget asztalai mellé szorultak be a Csillagpont kiscsoportvezetői az újabb esőzés elől. Itt kapják meg tanúsítványukat a találkozón végzett önkéntes munkájukért.
 
14:20 A püspök, ha játszik. Viptivity címmel tartott izgalmas vetélkedőt a Tiszántúli Református Egyházkerület csütörtök délután. Három csapatnyi fiatalt hívott játszani Bölcskei Gusztáv püspök háromszor három percben a Kisszínpadon.

>>Bővebben: cikkünk az eseményről.
>>Bővebben: videónk az eseményről.

13:56 Hamarosan kezdetét veszi a Diákolimpia. Az eredetileg háromtól kezdődő sporteseményt a szervezők átrakták kettőre, így a résztvevők már lázasan készülődnek a megmérettetésre. Az idő borult, de néhol már – mintha csak tudná, hogy szükség van rá - kisütött a Nap.
 
13:17 Csillagocska gyermekkert. A találkozó keretein belül a gyerekek is nagy figyelemben részesülnek. A legkisebbeket a Ringató sátor, az ovisokat bátorságpróbák, az iskolásokat sok érdekes meglepetés várja a Csillagocska Gyermekkertben. Kalocsai Richárd fotógalériája.
 

 
13:04 Elkezdődött az élménykert kiképzőinek diplomaosztója. Czibere Károly adja át a játékszervezői képzés okleveleit a glóbusznál.

12:51 Nem én szültelek, de nekem születtél. Csütörtök este is a Befogadó Kávéház adott otthont a Nikodémusok órája előadásának, ahol a nevelőszülői elhivatottság és a valahová tartozás érzése volt a fő téma. >> Bővebben

11:12 Halló, halló! Figyelem! Programváltozásból mára is jutott néhány. A Deésis zenekar koncertje a Dicsőítő sátorban lesz 13.30-tól. A Váci börtön kórus koncertje az Étkezőcsarnokban lesz 14.00-tól. A Református értelmiség identitása – kerekasztal beszélgetés a B épület tárgyalóban lesz 14.30-tól. A Krisztus a jövő! Együtt követjük őt? – kerekasztal beszélgetés a Kisszínpadon lesz 15.30-tól. A Túlpart Együttes koncertje az Étkezőcsarnokban lesz 16.00-tól.
 
10:57 Te mit tennél, ha kiderülne, hogy az életedet egy angol írónő álmai határozzák meg? Mit tennél, ha kiderülne, hogy valahol van egy írógép, amibe a begépelt szó a te életedben válik valósággá? Mit tennél, ha életed regényének végét az alkotó egy hirtelen, fájdalmas és megváltoztathatatlan halállal zárná le? Küzdenél? Beletörődnél? Elfogadnád? Ha kíváncsi vagy, hogy Zach Helm, Felforgatókönyv című filmjében milyen választ ad a kérdésekre, akkor mindenképpen nézd meg a filmet!
 
10:51 Médiákok, akik a Csillagponton próbálhatják ki magukat. Sokoldalú művészlélek, kiugrott gitárművész és gyakorló zenész, zárkózott egyetemista, lelkes középiskolás egyaránt akad a Csillagpont fiatal médiacsapatának tagjai között. Értő tanárok irányítása mellett ők tudósítják a tatai református ifjúsági találkozót a honlapon. >> A portrékat itt olvashatod el.
 
10:48 Véget ért a főelőadás, kezdetét vették a kiscsoportos beszélgetések. Százhuszonhat kiscsoport találkozik minden nap, hogy a táborozóknak segítsen a hallottak mélyebb átgondolásában, megélésében.  Ezek a szűk körű találkozók teremtik meg a meghittséget a Csillagponton.
 
10:41 Elállt az eső! Forgatócsoportunk gyorsan ki is használta ezt, elindult a búcsúfilmünk forgatására. Vigyázz, téged is megtalálhat!
 
10:15 Spontán dicsőítés. Fiatalok egy csoportja gitározik és énekel Istennek az A épület csarnokában. Az előbb épp a Hús vér templom refrénjét hallottuk. kartondobozból lett dob és más hangszerek is előkerültek.
 
10:00 Újratervezéssel indult a pénteki nap. Tíz perccel a főelőadás előtt ugyanis eleredt az eső. Ezzel meghiúsult a terv, hogy a mai napon végre a nagyszínpadon tarthassák meg az ottani programokat. Jelen pillanatokban még tart az étkezőcsarnok átrendezése, de hála az összefogásnak, perceken belül elkezdődhet Bagdy Emőke előadása az érintések dimenzióiról. Vannak, akik csalódottak, de a késve érkezettek kifejezetten hálásak a csúszásért.
 
09:53 A püspök, ha játszik. Viptivity címmel tartott izgalmas vetélkedőt a Tiszántúli Református Egyházkerület csütörtök délután. Három csapatnyi fiatalt hívott játszani Bölcskei Gusztáv püspök háromszor három percben a Kisszínpadon. >> Bővebben
 
09:52 Illa berek, nádak, erek – a motorosok jó emberek! Végh Miklós és barátai a csütörtök esti Nikodémusok óráján a „a hit lóerejéről”, a lelkészi hivatás és a motorozás közti különös kapcsolatról beszéltek az érdeklődőknek. >> Beszámolónk a beszélgetésről.
 
09:35 A másikra találni. Talpra állít, átjár és elindít, mint egy áramütés – ezt mondta Steinbach József arról, amikor Jézus Krisztus megérinti az embert. A csütörtök esti áhítat a megérintett emberről szólt a második korinthusi levél zárlata alapján. >> Bővebben
 
9:29 Bagdy Emőke újra fedett helyszínen tartja előadását. Tegnap este jobbra fordult az időjárás, ezért a szervezők ma hajnalban úgy döntöttek, engedélyezik a szabadtéri programokat. Reggeli után azonban ismét eleredt az eső.
 

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow