Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Csillagpont percről percre - csütörtök PDF Nyomtatás E-mail

 

01:52 Az eső miatt "hajléktalanná" vált sátrazók egy csoportja a Médiaszigeten hajtotta álomra a fejét. Szerkesztőségünk mellőlük búcsúzik a mai napra, mindenkinek jó éjszakát kíván!

01:30 Istennek adni és nem tőle visszavárni az krisztusi tett. „Ha a házasság érzelmeken alapszik, akár három ember is házasodhatna, sőt, a kutyánkat is feleségül vehetnénk” – véli az amerikai Bill Drake, aki nemcsak zenekarával lépett fel a Csillagponton, hanem a Meghallgat-lak sátorban is megosztotta gondolatait. Együttese, a Bill Drake Band az OM nemzetközi missziós szervezethez kötődő keresztyén zenekar. >> Ezután interjút is adott nekünk.

00:50 Újabb fergeteges esti szerenád az étterem előtt! A Bolyki Brothers koncertjén fellelkesült közönség a klasszikus magyar retró csemegéiből szemezgetve énekel a Nemadomfel Együttes tagjaival, gitáron kísér Kovács Dani. Reméljük, holnap este sem maradunk hasonló hangulatfokozók nélkül!

23:57  Majdnem beszakadt a színpad a Martos hagyományőrző csapat és az Árgyélus zenekar alatt. Csütörtökön kilenc órakor a kisszínpadon az ő mátyusföldi karikázósukat láthatta a közönség. A vendégek végig gyönyörű aranycsipkés, vidám színű, kasmír ruháikban táncoltak. A táncok és a dalok koreográfiáját a hagyományőrzés jegyében készítette Kovácsné Keszeg Gyöngyi. A színpad is majdnem beszakadt ugrálásuk alatt, és a hangulat csak fokozódott a tánctanulással, amelyet Keszeg István, Martos polgármestere tartott.

23:50 A Magyar Bibliatársulat  főtitkára, Pecsuk Ottó egy-egy képes Újszövetséget ajándékozott a rendezőknek. Ezzel köszönték meg a csapat több napos munkáját.

 

23:07 Pillants be az Isten háta mögé! Az átlag csillagpontozó fiatal számára a szórvány települések problémái egészen távolinak tűnnek, mintha egy idegen kultúráról esett volna szó: politikai, egyházvezetési, határon túli és gyakorló lelkipásztori szempontból. Felfogható antropológiai utazásnak is a ma esti kerekasztal-beszélgetés, csak azzal a különbséggel, hogy olyan húsba vágó, mindannyiunkat érintő témákról hallhattunk, mint a cigánykérdés, a munkanélküliség, az egészségügy és a közlekedés. Megoldási javaslatok is születtek alulról és fölülről egyaránt. A szándék mindkét oldalon megvan, már csak az hiányzik, hogy a segítő kezek összeérjenek és mindenre megtalálják a megfelelő emberi és anyagi erőforrásokat.

22.33 Édes álom... „Remélem, a legközelebbi találkozóra is meghívnak!” ezt nem(csak) egy fellépő, hanem a találkozón dolgozó, kürtős kalácsot árusító hölgy mondta. Nemcsak azért, mert a csillagpontosok este tíz után is vettek még portékából, hanem „mert látszik, hogy rend és tisztaság van, hogy itt teljesen máshogy viselkednek az emberek, mint bármilyen más fesztiválon”. 

22:28 Megnyílt az Éden-kert az étkezőben. Az Éden zenekar nem hátrált meg az eső elől sem, hanem tegnaphoz képest a Nagyszínpadról beköltözött az étkezőcsarnokba, amely egy órára a Debreceni Nagytemplom hangulatát idézte. A református énekek lírai és jazzes feldolgozásai mellett a gospel és rock stíluselemeit ismerhettük föl a jól ismert dallamokban, és a fáradtságunkon is átütött a paradicsomi hangulat.

22:07 Élmény vagy unalom?! Az általános tapasztalat az, hogy ott, ahol a lelkész igazán odateszi magát, és szívvel-lélekkel csinálja a munkáját, a diákok szívesen járnak az alkalmakra.” Többek közt erről is beszélt Szászi Andrea református lelkész, a Református Pedagógiai Intézet munkatársa. >> Interjú.

21:52 A Bolyki Brothersszel teljesül az érintés. Az a capella együttes koncertje az a hely, ahol jelentősen szűkül az ember intim szférája. De ez senkit nem zavar, inkább csak fokozza az egyre jobb hangulatot. Még a nézők is énekesek lehetnek erre invitálja őket az együttes. Dúdoljunk!
 
21:47 BeFogadó Kávéház. „Jól érezzük magunkat. Sajnáljuk, hogy rossz az idő, de másrészről mi örülünk is, mert sok embert tudunk befogadni” nyilatkozta a BeFogadó Kávéház egyik munkatársa Dabi Zsuzsanna. A Kávéház barátságos, meleg, központi hely, a bentalvók kedvence, ahol nagyon finom italokat pl. vácrátóti házi szörpöket, jeges kávét és „lelki fröccsöt” lehet kapni. A BeFogadó Kávéház hatalmas nevetések és jó társaságok befogadója!

21:28 A tömeg őrjöngve várja a bejutást a csarnokban készülő koncertre. A várva várt Bolyki Brothers már a színpadon próbál és hangol. 

21:16 A pörgő tábori élet csendes szigete. Van egy hely itt, a Csillagponton a pörgő, kavargó, lendületes programok között, ahol megállhatsz. Ahol csendet és békességet találsz. Ahol kicsit Istenre és a Vele való kapcsolatodra figyelhetsz. Kíváncsi vagy, hol van ez a hely? >> Olvass tovább!

21:06 EQ. A különböző élethelyzetekre való jó reagálásra nincsenek receptek, de akik a Csillagponton jobban megismerték mit jelent az érzelmi intelligencia, biztosan közelebb kerültek a mindennapokban is a működőképes megoldáshoz. >> Bővebben

20:59 Időjárás jelentés. Az előző napok esőzései sajátos jelleget adtak a találkozónak, szinte minden résztvevőnek van egy esős élménye, mely összeköti háromezer társával. A vizes Csillagpontról készült videónkat itt nézhetitek meg.

20:44 A színfalak mögé lestünk. Aki nem tud elmenni a kilenckor kezdődő táncházra, melyet a Martonból érkező néptáncosok tartanak, az most ugorjon be az „A” épület 2. emeletén lévő társalgójába. Itt ugyanis megleshető a csoport próbája. Nehéz megállni, hogy ne perdüljön az ember táncra a zene hallatán, melyet az Árgyélus zenekar biztosít.

20:32 A biológiai sokszínűség magyar fővárosa. „Mindenki idejutott valahogyan Tatára, de tudjuk-e pontosan, milyen ez a város?” – kezdte Mürkl Levente előadását. Számokban: Tatán 24000 fő lakik. A legnagyobb erdőgazdálkodással rendelkezik, a helyi jelentőségű természetvédelmi területek mérete 180 hektár. A vízfelület 300 hektár, és az elmúlt négy évben 12000 fát ültettek, ebből 2000 Tatán belül. >> Bővebben

20:31 Jézus együtt sétál velünk. Itt sétál a teremben közöttünk. A négy asztal áldásában lélekben végigjártuk az emmausi tanítványok útját. Ő él, mi pedig hazataláltunk őhozzá, egymáson keresztül. Először azt beszélték meg párok, hogy miben várják Isten vezetését, majd közösen imádkoztak ezért. Ez volt a tapasztal asztala. A második asztal, a vigasztal mellett egy madzagra mindenki annyi csomót kötött, ahány nehézség, megoldatlan ügy terheli, majd ezeket imában mindenki Isten elé vitte, és amit letett, azt a csomót kibontotta. Jézust marasztalták a tanítványok, ahogy mi is marasztalnánk, hiszen oly nagyon kell az ő jelenléte. Újabb csoportokban beszéltünk kicsit magunkról, majd pedig könyörögtünk a közös témáinkért. "Uram, köszönöm, hogy most találkozom ezekkel az emberekkel először, és mégis testvérként, forró szeretettel üdvözölhetem őket" - mondta egyik első csillagpontos fiú imájában. De Jézus elindul, és nem marad más, mint hogy a tanítványok is induljanak, és hírét vigyék a találkozásnak, amely megváltoztatta az életüket. E pillanatokban születik több száz fiatal közös zsoltára, amivel együtt magasztalják a hatalmas Istent, aki ezen a rövid meditáción közöttünk járt.

20:10 Ponthatárok az interneten! felvi.hu-n már elérhetőek a felvételi ponthatárok. Gratulálunk azoknak, akiknek sikerült a feltéveli! 

20:02 Épüljetek fel lelki házzá! A fesztivál első napján Dányi Zoltán lelkigondozó előadásán a hallgatóság ahhoz kapott "maltert", hogy párkapcsolatuk építőköveiből katedrálist tudjanak emelni. A harminckilenc éves, kétgyermekes apuka, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Családsegítő Központjánál végez egyéni és párterápiát, házasság- és családgondozást. Kedd este lehetőséget kaptak a résztvevők, hogy mélyre evezzenek lelkük tengerén és végig tekintsenek társas életutuk panorámáján. >> Bővebben

20:00 A hegymászás erről is szól: határaink kereséséről, kitolásáról és fejlesztéséről. Mondja Erőss Zsolt, a Mount Everest első magyar meghódítója abban a kisfilmben, amit csillagpontos előadása kapcsán forgattunk vele. 

 

19:51 Kiderült a borítékok titka elkezdődött a négy asztal áldása című lelki program. Útnak indulunk az emmausi tanítványokkal Jézus felé, hogy megismerjük az asztalok titkát: tapasztal, vigasztal, marasztal, magasztal. A fiatalok a feladatok során egymás felé is elindultak.

19:45 Akit Jézus megérintett, átformálódnak az emberi kapcsolatai, mondta áhítatában Steinbach József püspök. A meggyógyult ember arra is képes lesz, hogy elinduljon a másik felé.

19:41 Szélrózsa Band a Csillagponton. „A jövőben, ha dalokat írunk, akkor pop, rock és ezeknek a keverékének a stílusában képzeljük el”- nyilatkozta a zenekar egyik gitárosa. A 11 tagú evangélikus zenekar koncertjén sátortábor-hangulat volt, mindenki matracokat hozott be kintről és azokra ült vagy feküdt le. Remek volt a hangulat és a zene is.

19:03 „Alapvetően a Sylvester János Protestáns Gimnázium tanára vagyok, azonban cikkeket is szoktam közölni az Origo véleményoldalán, a komment.hu-n” – mutatkozott be Viczián Zsófia. Kiderült, a közelség-távolság szabályainak témájában tartott előadást a BeFogadó Kávéház teraszán. >>Tovább a teljes cikkre.

19:00 Faviccek. Humorra vágysz? Bár a faviccek eláztak, a poénok még mindig élnek! Sétálj el a feldíszített fák mellett, de állj meg egy pillanatra! Megakadhat a szemed akár a mesésen feldíszített Mesefán, a tyúkokkal feldíszített Tikfán, az Á betűs Áfán, az Ó-kat ábrázoló Fáraón... Ne hagyd ki!

18:43 A bátor férfiak nem törődnek az időjárással.  Fél tucat erdélyi fiatal az esőben fürdőruhára vetkőzött és öt percig napozott az Étkezőcsarnok mellett. A járókelők igencsak meglepődtek a szokatlan flashmob láttán.

 

18:13 Megnyílt az Éden-kert az étkezőben. A várva várt Éden koncert nem hátrált meg az eső előtt sem, hanem tegnaphoz képest a Nagyszínpadról beköltözött az Étkezőcsarnokba, amely egy órára így a debreceni Nagytemplom hangulatát idézte számunkra. Ehhez méltóan a közönség is türelmes volt és a fél órás csúszás ellenére ott maradt. A református énekeskönyvből feldolgozott lírai és jazzes megoldások mellett, a gospel és rock stíluselemeit ismerhettük föl a jól ismert dallamok hangszerelésében és a fáradtságunkon is átütött a paradicsomi hangulat.

18:03 Túlélőtábor. A sátortáborok kihaltak, a legtöbben fedett és száraz helyre menekülnek. Csak pár mindenre elszánt túlélő tölti idejét a monszun éghajlatú vidéken. Sokan hagytak házőrzőnek hátra pólókat, törülközőket (mosás céljából jó ötlet volt) vagy konzerveket – pusztán biztonságtechnikai okokból. Néhol átlátszó damil biztosítja a gyanútlan járókelők fennakadását. 

18:01 Disz isz dö bigining of ö bjutiful frencsip in kaffé el kvíz só. Akik szerettek volna megismerkedni külföldi vendégeinkkel, azoknak jó lehetőség volt a mai vetélkedő, amelyet a Cafe El Mondo tartott. A vetélkedésre a kérdéseket a külföldiek állították össze, a csapatokat pedig vegyes nemzetiségűek alkották, melyet az egyik csapat neve is sugall: Vegyes felvágott. A vetélkedő lényege a gyorsaság volt. Minden jó válasz egy pontot ért, az nyert, aki a legtöbb pontot szerezte. A nyeremények a CSP bolt termékei voltak.

17:24 „Kilenc hónapig hordozod, miért ne tennéd azután is?” - teszik fel a kérdést az Ölbebaba munkatársai. A Gyermekkertben ezért is segítenek alapvető információkkal a „Próbáld ki a babahordozást” programban. Az érdeklődők többféle hordókendők és a három és fél kilogrammos kölesbaba, Tekla segítségével gyakorolhatják az egyre népszerűbb technikákat.

17:13 Teltházas előadás az étterem emeleti részén. Uzsalyné Pécsi Rita a korábbi tréningje után folytatja az érzelmi intelligencia, az EQ ismertetését. Ezernyi szállal kapcsolódó érzelmek, a személyiség felépítése, jellemzői, az alkalmazó készségek fejlesztése és egy kis elmélet az alaplélektan törvényéről - mindez elég, egy jó hangulatú programhoz.

17:11 Van, aki fizet azért, hogy ázzon - a szakadó esőben is népszerű az uszoda, ahol az összemelegedést a szauna garantálja. Tudósítónk ottjártakor épp a laikus ifivezetőkről folyt a beszélgetés - meg az izzadtságcseppek. Perceken belül indul a Viptivity a kisszínpadon, ahová e percben érkezett meg Bölcskei Gusztáv püspök.

17:09 A Csillagpont szervezői a kisgyerekes fiatalokra is gondoltak. Sok szeretettel várja az aprótalpúakat a Csillagocska Gyerekkert. Olvasd tovább a cikket!

17:05 Véget ért a kerekasztal-beszélgetés. Tata polgármestere, ahogy hétfői köszöntőjében, ma is megköszönte a Csillagpont szervezőinek, hogy városukat választották, reményét fejezte ki, hogy a találkozó szellemisége pozitív hatással lesz a városra.

16:38 Kerekasztal-beszélgetés: Bölcskei Gusztáv kijelentette, a református egyház szeretné, ha a kormány újragondolná az új egyházügyi törvényt. Negatív következménye, hogy amelyik egyház hivatalosan nem elismert, annak nem lehet felajánlani az adó 1%-át. Bóna Zoltán megjegyezte, nem titok, hogy a metodisták kimaradása egy fájdalmas pont a törvényben.  

16:08 Képes tudósításunk a most is zajló papi aktuálpolitikai kerekasztalról. A részvevők rövid bemutatkozás után az egyházat próbálták definiálni, majd a nemrég elfogadott egyházi törvény gyakorlati előnyeire és hátrányaira terelődött a szó. Kalocsai Richárd fotósorozata a képre kattintva érhető el.

 

15:59 Süssünk, süssünk valamit... A Csillagpont szervező stábja több mint harminc kilogramm süteményt kapott a Tatai Nőszövetségtől. Az ajándékozás részleteiről dr. Márkus Mihálynét – a Tatai Nőszövetség elnökét – kérdeztük. >> Tovább az interjúra.

15:39 „Az a szakmám, hogy beszélek!” – jellemezte foglalkozását Gundel Takács Gábor. Palacsinta nem, de Gundel a kávézóban. Kár, hogy az El Mondo kávéház nem készült palacsintával, mert akkor egyszerre lenne náluk jelen a Gundel (és a) palacsinta is. Már a kezdés előtt negyed órával megtelt a helyszín, hamar ki kellett nyitni az ablakokat, hogy az oxigén is bejuthasson a terembe.  A beszélgetés elején említette korai próbálkozásait a színészi pályán, ám rájött, ez nem az ő útja. Arany János szavaival fogalmazta meg ars poeticaját: „Van hallgatód? nincsen?/ Te mondd, ahogy isten/Adta mondanod.”

    Fotókért kattints a képe 

15:35 Papi aktuálpolitika. A résztvevők bemutatkozásával megkezdődött a kerekasztal-beszélgetés. Az eső miatt a Médiaszigeten kapott helyet az ökumenikus szellemű program.

15:23 "Önmagában hordozza a játék a jutalmát" - mondta Uzsalyné Pécsi Rita a Meghallgat-lak telt sátrában. Megtudhattuk, hogy milyen milyen fontos az érzelmek felismerése és azonosítása. A tréning során interaktív gyakorlatokon vehettünk részt: emberi dominót építhettünk, közösen énekelhettünk

15:06 Hamarosan kezdődik a Papi aktuálpolitika című kerekasztal-beszélgetés. Hol van a helye, mi a szerepe és küldetése a mai magyar társadalomban az egyházaknak, református egyházunknak, gyülekezeteinknek? A fórumon részt vesz Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi  elnöke, Michl József, Tata város polgármestere, Fedor Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetője, valamint Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára. A beszélgetés az "A" épület konferenciatermében zajlik majd, ahol egyébként a Médiasziget található és ahol a Csillagpont honlapja is készül.

14:48 Minket a hit ereje hozott össze. "A névválasztás nem takar különösebb provokációt. Azért egy kis felpiszkálás valóban célunk volt" - mondta Földi Veronika, a Boyzless Voice egyik tagja. A csupa nőből álló kamarakórus nagy sikert aratott népdalfeldolgozásaival, ír népzenéjével a Csillagponton. >>Bővebben

14:42 E–család, család-e? Az étterem emeletén kezdődött a kerekasztal-beszélgetés, az érdeklődők között vegyesen vannak nők és férfiak, és még tinik is felbukkantak. Az előadás elején bemutatkozott Lochmann Lászlóné, aki majd a későbbiekben a gyermekkoráról és Soltész Miklós, aki a családi életéről fog beszélni. Jelen van még Varga Zoltán pszichológus és Tóth Csaba is, aki már több mint tíz éve a gyermekvédelemnél dolgozik. A műsor az általános családi életről, a lehetséges problémákról, illetve egy jól működő család értékeiről szól.

14:16 Magyarország SKA-nagykövetei a Csillagponton. Fergeteges koncerttel örvendeztette meg a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó résztvevőit a Pannonia Allstar SKA Orchestra szerda este az Étkezőcsarnokban. A buli után KRSA-t (Tóth Kristóf, ének/ütőhangszerek) kaptuk mikrofonvégre. >> Bővebben

13:49 Sajnos reggel óta folyamatosan esik az eső. A szervezőknek megvolt az esőtervük, a szabadra tervezett programok fedett helyszínekre húzódtak. Beázott sátorokról egyelőre nem tudunk beszámolni, ez a probléma este szokott kiütközni.

13:27 Csillagpont után Csillagpöttyök? Rácz Józsefet, a két évvel ezelőtti Csillagpontnak helyet adó egyházmegye esperesét a fadd-dombori találkozó hatásairól kérdeztük. >> Bővebben

13:03 Nemrégiben Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke is megérkezett a táborba. A regisztráció önkéntesétől ő is megkapta karszalagját.

A tábori életképeket megnézheted, ha a fotóra kattinthatsz

12:59 Csillagpont-konspiráció. Egymás megértéséhez sokszor nem elegek a szavak – ahhoz együtt kell tudni lélegezni. Bagdy Emőke második előadásában a társas kapcsolatokról és a kommunikáció szerepéről beszélt. >> Bővebben 

12:51 Felébresztett ősi magyar virtus. Szerda este Jakab András és társa, Rózsa Éva várta a táncos labúakat. A Rába-közi vidék muzsikáit a Tündök zenekar szolgáltatta. >> Bővebben

12:41 Osztják az ebédet. A forró levessel mindenki felmelegítheti magát, és a hozzá járó lekváros buktára is rákaptak az emberek. Tapasztalataink szerint le is szólíthatnak: „Kéred még a buktád?” 

12:17 Kárpát-medencei testvérifi-találkozót tartottak szerdán. Vállaljuk-e a kapcsolatok kialakításával járó fáradtságot? Vállaljuk-e egymást?  >> Bővebben

11:55 Az üzenőfalon valaki hiányolta, hogy az idei fotósok nem szeretik a táncházakat. Tessék, válaszul itt egy videó a keddi táncházról, amelyen református vidékek táncait mutatta be Thumbász Marci és bandája.

alt

11:31 Ingázók a Csillagponton. Egy családdal beszélgetve derült ki, hogy a kedd éjszakai nagy esőzésben elázott a sátruk, ezért haza kényszerültek menni. Mégsem maradtak otthon, hanem Törökbálintról jönnek reggelente, hogy itt lehessenek a Csillagponton.

11:25 Egy parányi érintés képes kihozni belőlünk a legjobbat. Tudtad, hogy a kutyasimogatástól egészségesebb leszel, és ha elveszíted a pénztárcádat, visszakaphatod, ha megérinted a felkarját annak, akinél érdeklődsz utána? És azt, hogy az embernek a másikra utaltságában mindegy, hogy simogatják vagy ütik-e, amikor felébred benne a vágy a törődésre? Bagdy Emőke előadásában az egymásra hangolódás fontosságára és lehetséges útjaira hívta fel a figyelmet a népes hallgatóság előtt.

10:56 Halló, halló! Figyelem! Esőterv - programváltozások: A Romano Glaszo koncertje fel órával előbb, 14.00-kor kezdődik az étkezőcsarnokban. Az Éden zenekar tegnap elmaradt koncertjét 16 órakor pótolják, ugyancsak az étkezőcsarnokban. A kisszínpados programoknál nincs változás, csak bővülés: 17 órakor itt tartanak Viptivity-t Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök részvételével. Gundel Takács Gáborral nem az étterem földszintjén, hanem a Cafe El Mondóban beszélgetnek 15 órától. A Papi aktuálpolitika című kerekasztal-beszélgetést az "A" épület aulájában találjátok 15.30-tól.

10:39 Foci, bankkártya, önkéntesség. Olyan, mint a bankkártya – bizonyos országokban nem lehet bevezetni, mert az emberek nem hiszik el, hogy a műanyag kártya pénzt ad. Hazánkban az emberek bíznak a bankkártyában, de nincsenek így az önkéntességgel, amely pedig a társadalmi tőke fontos része. Erről a tőkéről beszélgetett Hámori Ádám szociológus Latorczai Csaba helyettes államtitkárral, F. Tóth Andrással, az Önkéntes Központ Alapítvány vezetőjével és Vad Lillával, a Szeretethíd koordinátorával 2011, az önkéntesség európai éve kapcsán. >> Összefoglalónk a beszélgetésről.

09:29 Felnőtt téma gyermekdallal bevezetve, így indul a borongós reggel az edzőtáborban. Az étkezőcsarnokot megtöltötték azok, akiknek eleddig nem ázott be a sátruk. A Napraforgók vidám gyermekdalai után kezdődött Bagdy Emőke előadása a társas érintkezésekről. 

09:08 Ismét esik az eső, ezért megint életbe lépett az esőterv. Bagdy Emőke délelőtti főelőadását reggel 9-től a nagyszínpad helyett ezúttal két helyszínen lehet meghallgatni. A kisszínpadra (befogadóképesség: 400 fő) azok jöhetnek, akiket az 1-30-as és 101-124-es számú kiscsoportokba osztottak be. Az étkezőcsarnokba (befogadóképesség: 900 fő) azok jöhetnek, akiket a 31-99-es számú kiscsoportokba osztottak be. A kamaszprogram az étterem emeletén zajlik (115-ös és 119-es kiscsoport).

08:22 A sport szerelmeseinek a rossz idő sem szegi kedvét. Több futóval is találkozhatunk a pályákon, de vannak, akik inkább a medencét részesítik előnyben. Ha esetleg mégis elfáradnának, jakuzzi és szauna is várja őket. 

08:21 Sport ez is, de nem futás. Képeink a tegnapi ultimate frizbizésről, ami a Piknik téren zajlott. >>Innen érhető el galériánk.

07:51 Ének az esőben. Hideg, zimankós reggelre ébredt a tábor a Csillagpont harmadik napján. Ez azonban nem törte le az áhítatokra igyekvők jókedvét: több helyszínen egyszerre zajlott közös dicsőítés és ima. Az Edzőtábor előtt elhaladó gyalogosok közül sokan felkapták a fejüket, értetlenül hallgatták a fiatalok boldog énekét. Ki az, aki még ilyenkor is képes jókedvűen dalolni?" - kérdezték páran. A válasz: természetesen mi, a csillagpontosok! Reméljük, a hangulat továbbra is emelkedett marad, hiszen ma sem szenvedünk hiányt fergeteges programokban. Indul az online közvetítés, maradjatok velünk! 

 

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow