Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Csillagpont percről percre - kedd PDF Nyomtatás E-mail

 

02:09 Hangulatjelentés az étkezőcsarnokból. Fotóriporterünk lefekvés előtt még benézett a találkozó legnagyobb fedett programhelyszínére, ahol száraz fekvőhelyre találhattak az esőtől megriadó táborlakók. >> Képgaléria itt.

01:15 Elkészült az esőterv a szerdai programra. A helyszínváltozások csak eső esetén lépnek életbe: a délelőtti főelőadást reggel 9-kor három helyszínen hallgathatjátok meg. A kisszínpadra (befogadóképesség: 400 fő) azok jöjjenek, akiket az 1-30-as számú kiscsoportokba  osztottak be. A dicsőítő sátorba (befogadóképesség: 250 fő) azok jöjjenek, akiket a 96-126-os számú csoportokba osztottak be, kivéve a 100-as és a 115-119-es csoportokat, ők az étterem emeletére menjenek. Az étkezőcsarnokba (befogadóképesség: 900 fő) azok jöjjenek, akiket a 31-95-ös számú kiscsoportokba osztottak be.

01:00 A nagyszínpad helyett a kisszínpadon lépett fel az Enghy Ábel révén református kötődéssel is bíró Non Stop együttes. >>A koncerten készített képgalériánkat innen érhetitek el.

00:45 "Bokáig ér a víz, süpped bele a sátor, a matrac, pokróc. Ott is hagytuk, eljöttünk" - mondta egy eső sújtotta csillagpontos az étkezőcsarnok bejáratánál. A csarnokba körülbelül száz-százötvenen húzódtak be, mivel még jóval éjfél után is bőven esett az eső. A máskor dzsúdósok használta tatamikon hajtják álomra fejüket a fiatalok.

00:30 Mára véget értek az események. A nagy kérdés az, hogy milyen nehézségeket okoz a hatalmas esőzés.

00:24 A legszemélyesebb közügy. „Érezzük a másik embert, akkor nem hiába jöttünk” – kívánta Márkus Mihály nyugalmazott püspök a Csillagpont résztvevőinek. A kedd esti megnyitón felolvasták Schmitt Pál köztársasági elnök üzenetét, majd a nyitó istentisztelet közepén eleredő eső a szabadtéri Nagyszínpad elől tető alá kényszerítette a résztvevőket. >> A nyitó istentiszteletről készült összefoglalónk itt olvasható.

23:42 Szontágh Szabolcs kezdésként azzal vádolta társait, hogy átverték, vele ellentétben készültek. Ő improvizál, de élvezi, hogy beszélhet.

23:30 Ifjabb Csomós József természetes humorával és öniróniájával könnyen kapcsolatot teremtett a lelkész stand up hallgatóságával. Őt Édes Árpád követte, nagy tapsot kapott.

23:15 "Az a probléma a keresztyén zenével, hogy aki hallgatja, annak nem mond újat, az úgyis érti, mást pedig nem érdekel." Ez a magyarázata annak a dalcímnek, amely a Kübler Dani által vezetett Keresztkérdés zenekar koncertjén hangzott el a Dicsőítősátorban. A 2004-ben alakult formáció 2009 februárjára állt össze a mostani felállásban, ám így is számos vendégtaggal rendelkezik. Albumuk címe: a Hosszú Élet Titka, amelynek nyitja a lemez dalaiban rejlik. Aki nemi ismeri ezeket a dalokat, azok számára Dani elárulta a titkot: az örök élet. A keresztyén rap, hip-hop, funky, jazz műfajokban alkotó csapat következő lemeze ősszel várható. A zenekar az eső ellenére sikeresen megmozgatta a fesztiválozókat. Kübler Dani szerint a csillagpontos közönség lelkesedése elégedettségre ad számukra okot, a lelkesebbek között egy dedikált album is gazdára talált. >> Képek a koncertről.

 

23:04 A három lelkész már a színpadon - kezdődik a lelkész stand up. Felvezetésként az eseménynek helyet adó El Mondo Café egyik tagja mesél egyetemi élményeiről. A terem zsúfolásig megtelt, áll a vidám hallgatóság. 

22:52 Továbbra is megállás nélkül szakad az eső. Nagyon éles a kontraszt: a Médiasziget nagytermében döbbenetes a fülledtség, néhány méterrel távolabb, a szabad ég alatt viszont tényleg folyik az ember hátán a víz.

21:39 Képeink a szakadó eső áztatta, majd fedett téren folytatódó nyitó istentiszteletről. >> A galériát innen érhetitek el.

fotó: Kalocsai Richárd

21:35 Milyen a rapzene, ha keresztyén? Erre a dilemmára kaphatnak választ azok, akik a Dicsőítősátorban meghallgatják a Keresztkérdés koncertjét. A rapről általában a nagypofájú gengszterszövegek vagy más trágárságok ugranak be, a fiatalokból álló együttes azonban a megszokott alapokat is nélkülözi, és teljes zenekari felállással, vokalistákkal lépnek fel. "Több a soknál, mit Ő ad nekünk" - hangzott refrén, amikor beléptünk a sátorba, majd a következő szám egy személyes hangvételű vallomás volt a házasságról.

21:33 Milyen egy grafomán református nő blogja, aki ráadásul lovat tart? Miután a nagy többség sikeresen bőrig ázott, azok, akik kitartottak és nem a párkapcsolati előadást választották, egy különleges estét tölthetnek Kiss Judit Ágnes költőnő, írónő és magyartanárnő társaságában. Az étterem földszintjén zajló előadáson szó van mindenről: életéről, munkájáról, hobbijairól. Milyen egy olyan ember élete, aki főállásban író, költő?

21:24 A kisszínpadon hamarosan a Non Stop Vokál koncertje kezdődik. A pop slágereket a capella formában előadó együttes a 2010-es év X-faktor versenyén vált országosan ismertté.

20:48 Véget ért a nyitó istentisztelet. A hatalmas eső miatt az áhítat két részre osztva fejeződött be. A kisszínpadon Soós Szilárd hirdetett Igét, az étkezőcsarnokban pedig Százvai László prédikált.

20:34 Elkészült a Csillagponton résztvevő újságíró-gyakornokok első kisfilmje. A találkozó ideje alatt húsz középiskolás és főiskolás fiatal erősíti a honlap stábját. A következő napokban szövegben, képben és filmben osztják meg benyomásaikat, dokumentálják az eseményeket. >>A filmet itt nézhetitek meg.

19:55 Eleredt az eső. Soós Szilárd áhítatát hatalmas eső szakította félbe, a résztvevő sok száz ember - köztük kisgyerekek is - a kisszínpadnak fenntartott tornacsarnokba vonultak, ahol az igehirdetés most folytatódik.

19:14 Kezdetét vette a 2011-es Csillagpont megnyitója és nyitó istentisztelete. Köszöntőt mond id. Márkus Mihály, nyugalmazott dunántúli püspök, valamint Michl József, Tata város polgármestere, Igét hirdet Soós Szilárd.

18:00 Fel, fel reformátusok a Csillagpontra! Első programként az egyesített református fúvószenekart hallgathattuk. Négy rézfúvós zenekar egyesült a Csillagpont idejére az ország legkülönbözőbb pontjairól. Repertoárjukat indulók és klasszikus darabok képezték, az indulók alatt egy budapesti mazsorettcsoport is közreműködött. A Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország c. Bartók-darabot az Éden Zenekar vokalistái és a közönség közösen énekelte, ezzel is kifejezve a Csillagpontosok összetartozását.

17:51 Nézzétek meg galériánkat, amelyet a regisztrációnál dolgozó önkéntesekről készítettünk! >>A galériát ide kattintva érhetitek el.

17:50 „Abszolút szórakoztatónak tartom” - mondja Hámori Ádám, a regisztráció irányítója munkájáról. Pedig akkora nyomás uralkodik körülette, mint egy gázpalackban. Bármi gond, baj, probléma akad, mindent neki kell megoldani. Munkájáról kérdeztük. >>Bővebben.

17:10 Izgalmas dolgok és események történnek, ahogy körbenézünk a tábor területén. Egy fiatalokból álló csapat fákat díszít fel, ahol szójátékként szerepel a „fa” szó, hogy otthonosabbá tegyék a terepet. Máshol kreatív táblák, plakátok, aszfaltrajzok csalogatják a közönséget.

17:08 Még csak pár órája nyíltak meg a Csillagpont kapui, de a fesztivál hivatalos boltját máris megrohamozták a lelkes fiatalok. A fele társaság már első délután a csillagpontos pólóját hordja, ezzel is kifejezve összetartozásukat. Az előrelátóbbak a hideg estékre és hajnalokra is felkészültek: ők egy meleg csillagpontos pulcsival is gazdagították ruhatárukat.

16:42  Izzadt arcok, izzadt tenyerek, hatalmas sporttáskák, napellenzők, pirosra sült és gyakran gondterhelt arcok. Bár a látvány mást sugallna, akárkit kérdeztünk, mindenki lelkesen mesél a regisztráció, a sátorverés izgalmairól. Az emberek várják, akarják a Csillagpontot, a hőség, forróság ellenére is.

16.02 Koreai, német, pakisztáni, francia fiatalok sétáltak el a nagyszínpad előtt. Megérkeztek a találkozó külföldi vendégei, és már a Csillagpont Band is beénekel az esti istentiszteletre

16:17  Sokan esernyőkkel védekeztek a nagy melegben, de voltak, akik csak lekapták a pólót a napsütés ellen. A kinti várakozás után jött a regisztráció, ahol mindenki megkapta a szivárvány színeiben pompázó napi reggeli-, ebéd- és vacsorajegyeket. Természetesen a fesztiváloknál olyan népszerű karszalagok sem maradhattak el. Ezt követően még nagy feladat vár a résztvevőkre, már ami a sátorállítást illeti.

15.45 Az előző Csillagpont-logó új életre kelt. Egy anyuka és kislánya vállán köszön vissza hennával megfestve. A család éppen most keresi sátorhelyét.

15:30 Kártyázó emberek, bőröndön ücsörgő, várakozó idősek és fiatalok, és persze a rohangáló, kukásmellényes fiatalok. Ez a látvány fogadta riporterünket az edzőtábor bejáratánál a regisztráció közben.

14:51 A 2011-es Csillagponton húsz helyszínen, 135 program várja majd a résztvevőket. Olvasd el cikkünket a kezdés alkalmából. >>Bővebben.

14:50 Délután egykor megnyílt a Csillagpont kapuja a tatai edzőtábor területén. Háromezer résztvevőt várunk, folyamatosan érkeznek a református fiatalok. Az érkezés öröméről, nyűgjeiről folyamatosan adunk hírt szövegben, képben, sőt, filmet is láthattok majd az első nap történéseiről.

 

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 10 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow