Csillagpont

Református Ifjúsági Találkozó

csillagpont.parokia.hu
 
http://ttre.hu/hirek/keruleti/indul-a-csillagpont
 
http://www.tirek.hu/hir/mutat/33328/
 
Médiákok, akik a Csillagponton próbálhatják ki magukat PDF Nyomtatás E-mail
2011. július 22. péntek, 10:51

Sokoldalú művészlélek, kiugrott gitárművész és gyakorló zenész, zárkózott egyetemista, lelkes középiskolás egyaránt akad a Csillagpont fiatal médiacsapatának tagjai között. Értő tanárok irányítása mellett ők tudósítják a tatai református ifjúsági találkozót a honlapon. A Legyetek felkiáltójellé! elnevezésű pályázaton nyerték el a lehetőséget, hogy újságíróként, riporterként, fotósként vagy éppen videósként próbálják ki magukat. A képekre kattintva megnézhetitek galériánkat.

A lelkes csapat tagjai közül többen Tatáról, az itteni református gimnáziumból érkeztek, akiknek nagyban kedvez a helyi terep. Bera Bálint az újságíró-riporter szekciót erősíti, lelkes sportoló, kiránduló és tárt karokkal várja azokat, akik szívesen nyilatkoznának neki: a nap huszonnégy órájában képes bárkit sarokba szorítani. Iskolatársa, Márkus Anna azért van itt, mert úgy döntött, idén kipróbálja a Csillagponton a „mérgezett egér” munkastílust – mint újságíró. A műfajba az iskolaújság szerkesztőjeként kicsit korábban is belekóstolt már, de a civil életben történelem-fizika szakos tanárnak áll majd.

Egy másik iskolaújságban bontogatta eddig a szárnyait Balogh Anna, de ő, másik két társával együtt, kicsit messzebbről, Debrecenből, a Dóczy Gedeon Református Gimnáziumból érkezett közénk.  Kényes rovat volt az övé, a tanárok aranyköpéseit, bakijait gyűjti. Pongor Meli, pedig azért jelentkezett erre a „kis” képzésre, mert ég a vágytól, hogy az általa közvetített hírekkel, eseményekkel a segítségetekre legyen.

Kezdjük egy tataival a fotósok bemutatását is: Sever Zsófi, a gönci Molnár Mónikához hasonlóan, reméli, hogy az ő képein fogjátok viszont látni magatokat. A Kiskunhalason élő Flamis Tamás a médián kívül a rendezvényszervezésben gyakorolta eddig magát, ő is egy fényképezőgéppel a kezében érkezett Tatára. Saját szavai szerint lökött művészlélek már tizenkét éves kora óta Sashalmi Viktória, aki a barátainak csak Viko, vagy Azu, hiszen akkortól fotóz és ír. A főiskolát néhány hete befejező Gali Orsolya egyik nagy szerelme, a fotózás miatt van itt, de hódol másik szenvedélyének, a népdaléneklésnek is. Hálás a sorsnak, amiért megszületett, hogy megismerhette a gyönyörű természetet és az emberek közvetlenségét. Lengyel Zoli, felvidéki munkatársunk, pedig fotóival nem csak a szemeket látóvá, de a füleket is szeretné hallóvá tenni, hiszen úgy gondolja „nem lehet képtelenül elmenni egy ilyen jó program mellett.” Téged, pedig észrevétlenül ismerne meg.

A Máriabesnyőn élő Detzky Panni is szívesebben maradna inkább inkognitóban, háttérmunkásként, aki az egyetemisták sorát nyitja meg, hogy grafomániájának hódolhasson a képernyő előtt, de fájdalmára a haja elárulja. Megtérése óta a Sziget helyett ennek keresztyén verziójára, a Csillagpontra jár. Az írás mellett még énekkel dicsőít is és egy csésze kávéért cserébe bárkivel tartalmasan elbeszélget.

A rejtőzködőkkel ellentétben a halasi Somogyi Edit büszkén vállalja a sajtósoknak járó narancssárga karszalagot és a mikrofont a kezében.

Fotósnak jelentkezett a kaposvári középiskolás diák, Kováts Dávid, de a kezdés előtt megtudta, hogy át kell igazolnia operatőrnek, de ez sem törte le túlzottan, hiszen hivatásának tekinti „a határtalan univerzumot egy négyzet alakú térbe tömöríteni, és azért valljuk be ez 3D-ben változatosabb, mint síkban.” Dávid osztálytársa, Orbán Anna eddigi gyakorlatához híven újságíró szerepben mozog.

Egy fővárosi református gimnáziumból, a Baár-Madasból jött Luzsicza Fanni. Igazi sokoldalú művészlélek, kiskora óta hárfázik és szobrászkodik. Isten megszabadította őt a sötétségből és megnyitotta a szemeit. Szeretné, ha minél több ember tiszta látást kapna és megtapasztalná az Úr csodáit az életében, sőt már itt helyben, a tatai fesztiválon is. Földije, Szilvás Nóri inkább utazni szeret, és arra kér titeket, hogy az idei Csillagponton hagyjátok, hogy valami megérintsen benneteket!

Akár kaméleonnak is elmehetne a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kommunikációt hallgató Szűcs Péter, ugyanis macsó korszakában már űrhajós, katona és tűzoltó is szeretett volna lenni, meg vadakat terelő juhász. Két év múlva lírai vizekre evezett és gitárművésznek képzelte el magát. Most pedig szíve vágya, hogy fizetett szócső és sajtórabszolga legyen. Zenészeink számát szaporítja Kele Zsolt, aki a saját zenekarában, az Exiled Prophetben játszik és most nem csak divatból visel még este is napszemüveget, hanem egy szemműtéten esett át nemrég. Saját bevallása szerint kicsit nehezen oldódik, de később annál jobb fej, így érdemes őt megismerni.

Bár még csak egyetemista, Sereg Krisztián veterán filmesnek számít, hiszen tizenhat éves korában érte utol ez a szenvedély. Elszántságát jelzi, hogy jelenleg a Magyar Televíziónál operatőr gyakornokként tevékenykedik, mint a Pázmány diákja. Balkányi Noémi is a tévés stábunkat gazdagítja személyével és idén azzal büszkélkedhet, hogy két másik embert hozott még magával a táborba, hogy pörgősen és izgalmasan bemutassák a helyszínt. Viszont nem szeretné sokat húzni az időt, induljon hát a forgatás! Felvétel, ennyi.

A résztevők bemutatkozásait szerkesztette: Detzky Panni

 

Csevegő

A legutóbbi üzenet 10 évvel, 11 hónappal ezelőtt született.
 • [Benedek] : Él még a chat?
 • [Zsolt] : Köszönjük! Szép Hétvégét! Á&B!
 • [Tamás] : Az új honlapot megnézhetitek itt: http: // csp.reformatus.hu /. Nemsokára mindenkit átirányítunk oda.
 • [Dr Dávidh : Szeretettel várjuk a Főiskolán a Csillagponton résztvevő fiatalokat! testvéri szeretettel,dávidházy Gábor és Családja
 • [Tamás] : Április második felében indul a regisztráció, tehát most már bármelyik pillanatban elindulhat. Lesz új honlap is, fel fog tűnni :).
 • [bianka] : mikor lehet regisztralni?
 • [Tamás] : Más fesztiválokhoz hasonlóan zuhanykonténerek lesznek elhelyezve a tábor területén viszonylag egyenletesen. (2011-ben néhány helyen feltorlódtak reggelenként a zuhanyásra várók, úgyhogy most többet rendelünk.) Meleg víz lesz, a szauna és a jacuzzi sajnos kimaradt az idei költségvetésünkből. Cserébe más fesztiváloktól eltérően változatos lehetőségeket kínálunk a lelki megtisztulásra is ;).
 • [Tamás] : A csillagpont alapvetően sátrazós. A kevés fedett szállás a mozgássérültek, vakok, idősebb meghívott előadók és azok részére van fenntartva, akik egészségügyi okokból nem tudnak sátorban aludni.
 • [Zsolt] : Köszönöm a gyors választ! Á&B!
 • [Zsolt] : Milyen fürdési opciók lesznek? Egyeltalán milyen tisztálkodási körülmények várnak!!?
 • [Zsolt] : A honlap nem szól arról a fontos tényezőről ami a sátorlakok ill. "épületesek" tehát a részvevők alapvető szükségleteit boncolgatja:
 • [Zsolt] : Ismét Szerbusztok!
 • [MMiklós] : Az IFJ-GY-13-B pályázattal lehet vmit kezdeni, hogy az ifiseknek (még) olcsóbb legyen
 • [Tamás] : Zsolt, Zoli: Az internetes regisztráció várhatóan április második felében nyílik meg. A helyszínen is lehet regisztrálni, de ott már drágább, illetve étkezést csak előzetesen lehet rendelni. Ezen kívül a helyszín adottságai miatt most csak 4500 főnek tudunk helyet biztosítani, szóval ha biztosan szeretnél beférni, javasoljuk az internetes regisztrációt.
 • [Tamás] : Szügyi: Nem tudom a pillanatnyi állást, mert a szolgálati lehetőségek elég gyakran változnak. Majd rákérdezek, de szerintem gyorsabb, ha közvetlenül írsz a csillagpont @ reformatus.hu címre. Amit most épp tudok, hogy a kamaszprogramhoz szükség lenne néhány lelkes jelentkezőre.
 • [Zoli] : hol lehet regisztrálni? :)
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok, megtanulom kezelni ezt a cuccot:
 • [Zoli] : Áldás, békesség, sziasztok,
 • [Zsolt] : Jól értem? A 2013-as Csillagpontra nem kell regisztrálni!? Csak helyben jegyeznek fel, mint résztvevő és már el is foglalhatom a sátorhelyem?! Ill.az étkezési jegyet is ott válthatom meg? Köszönettel! Á&B!
 • [Zsolt] : Szerbusztok!
 • [Szügyi] : szólgálatra
 • [Szügyi] : Érdeklődnék, hogy a regisztrációra van-e még hely?
 • [Tamás] : Bréking: Továbbra is, illetve újra lehet kiscsoportvezetőnek/rendezőnek jelentkezni. Írjatok a csillagpont@reformatus.hu címre.
 • [Tamás] : Gábor, Gyula: A gyermekkertbe még jelentkezhetsz február 27-ig, tudnivalók itt: reformatus.hu/lap/ifi/mutat/7806/. Ha jól tudom, a többi határidő már lejárt, kiscsoportvezetőnek január 31-ig, lelkigondozónak február 15-ig, rendezőnek és regisztrációs önkéntesnek február 20-ig lehetett jelentkezni. Ha a rendező vagy regisztrációs szeretnél lenni, talán még van rá esély, küldj egy e-mailt a csillagpont@reformatus.hu-ra.
 • [Tamás] : Gáspár: Én is voltam a téli táborban, nekünk holnap lesz a pótkiválasztás. Ha jól tudom, 33-an voltunk, akiknek nem volt jó az eredeti időpont, és van, akinek még a holnapi sem lesz jó és velük is elbeszélgetnek valamikor. Nem annyira rugalmatlanok a szervezők, mint gondolod, csak az ilyen esetekben írni kell nekik. És amúgy a csillagpont@reformatus.hu címen jóval gyorsabban eléred őket, mint itt a csevegő dobozzal.
 • [Gyula] : hogyan jelentkezhetek segítőnek?,
 • [Gyula] : Hogyan lehet jelentkeznem segítőnek????
 • [karsai gáb : hogy lehet önkéntesnek jelentkezni
 • [Balázs Koc : nem tudok részt venni !!!!
 • [Gáspár] : Kedves szervezők! A február 9-i elbeszélgetés időpontja a potenciális kiscsoportvezetőkkel Budapesten vagy Debrecenben nagyon szerencsétlenül sikerült. Február 7-10 között lesz a MEKDSz Téli Tábor Egerben, és ez sok potenciális jelentkezőt visszatarthat. Én már \"kiöregedtem\", ha lenne más időpont a meghallgatásra, akkor sem jelentkeznék, de szerintem sokakat tarthat ez vissza. 2005-ben a kiscsoportvezetők jelentős része a MEKDSz-ben is aktív volt...
 • [Hajni] : A Dícsérem Neved 1. esben és MeKDSz énekeskönyben cakk-pakk benne van
 • [TBHLbDbkwup : mTdWgqnTwOvKQMA
 • [mmnsDZCYuQk : CzHCEpsiNBLSsJavjd
 • [zizz] : idén is lesz gyerekkert?? csúcs volt ott lenni :)
 • [CfeAkHdlRv] : EsNWXpdd
 • [Tamás] : nyul: Keress rá google-lel, jópár helyen fent van. (IQ: Ide nem lehet linket beszúrni, túl sok vele a visszaélés.)
 • [IQ FIGHTER] : ...
 • [nyul] : a csillagpont énekfüzetében az ' ATYÁM KÉT KEZEDBEN' című ének megtetszett nekem, hol találhatom meg a szöveget??? XD
 • [nyul] : jó ez az oldal, mert könnyen használható!!!
 • [Tamás] : További infó: www.reformatus.hu/mutat/7096/
 • [Tamás] : Rákérdeztem és nyilvános :). Szóval Mezőtúron lesz a következő csp.
 • [Tamás] : Neked is csak ugyanazt tudom írni, mint Zsófinak egy órája :).
 • [Szilvi] : és akkor lehet tudni, hogy hol lesz 2013 Csillagpontja?
 • [Tamás] : Igen, megvan a helyszín :). De a legutóbbi hírlevélbe valamiért nem került be, úgyhogy majd rákérdezek, hogy nyilvános-e már.
 • [Zsófi] : ...és hol lesz? Azt lehet már tudni? :)
 • [Tamás] : Idén nem lesz, mert csak két évente van. Legközelebb 2013. július 23-27. között lesz csillagpont.
 • [függöny] : mikor lesz az idei csillagpont?
 • [Tamás] : Bea: júli 18–22. között lesz az evangélikus testérrendezvényünk, a Szélrózsa Fonyódligeten, illetve júni 29. – júli 1. között a Rend fesztivál Székesfehérvárott. Ha addig sem bírod ki közösségi élmény nélkül, nézz be az egyik egyetemi gyülibe (a legtöbb nagyvárosban van ilyen).
 • [bea] : :)
 • [bea] : jujj de nagyon hianyzik a Csillagpont:)

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow